Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

356
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

480
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دو سطح پروتئین خوراک آغازین و شیر مصرفی بر عملکرد، فراسنجه های شکمبه ای و نرخ عبور در دستگاه گوارش گوساله های هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 15

چکیده

 امروزه, اهمیت تغذیه کمی و کیفی گوساله ها, برای تحریک مصرف کافی خوراک آغازین به منظور توسعه ی شکمبه و دست یابی به وزن مناسب از شیرگیری در زمان مطلوب و همچنین کاهش هزینه ها مدنظر می باشد. بنابراین, پژوهش حاضر به منظور بررسی اثرات سطوح پروتئین خوراک آغازین و مقدار شیر مصرفی, بر عملکرد و فراسنجه های شکمبه ای در گوساله های نر شیرخوار هلشتاین انجام شد. بدین منظور 40 رأس گوساله ی نر تازه متولدشده, به مدت 75 روز مورد پژوهش قرار گرفتند. گوساله ها بعد از 3 روز تغذیه با آغوز, به طور کاملاً تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول 10 درصد وزن بدنشان و گروه دوم 7 درصد وزن بدنشان با شیر تغذیه شدند. این دو گروه دوباره به دو زیرگروه دیگر تقسیم شدند. یک زیرگروه با خوراک آغازین حاوی 17 درصد پروتئین و دیگری با 20 درصد پروتئین تغذیه شدند. دسترسی گوساله ها به خوراک آغازین و آب به صورت آزاد بود. به شیر مصرفی نوبت صبح همه ی گوساله ها, 2 گرم پروبیوتیک شامل: پروبیوتیک باکتریایی ( پروتکسین شامل هفت گونه باکتری و دو گونه قارچ) و غیر باکتریایی ( مخمر ساکارومایسس سرویزیه) اضافه شد. نمونه گیری از مایع شکمبه, در 30, 60 و 75 روزگی انجام شد. مقدار مصرف خوراک و وزن گوساله ها به ترتیب به صورت روزانه و هفتگی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد مصرف خوراک, افزایش وزن روزانه, ضریب تبدیل خوراک, قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی و pH مایع شکمبه تحت تأثیر مقدار شیر مصرفی و سطوح پروتئین خوراک قرار نگرفت. مصرف خوراک و افزایش وزن روزانه, به ترتیب در کل دوره و قبل از شیرگیری با افزایش سن افزایش و معنی دار بود. قبل از شیرگیری, ضریب تبدیل خوراک تحت اثر هفته و افزایش وزن بدن گوساله ها تحت اثر روز و اثر متقابل بین روز و سطوح پروتئین خوراک آغازین افزایش یافت. در 30 و 75 روزگی, غلظت نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه به ترتیب تحت تأثیر سطوح پروتئین و اثر متقابل روز و سطوح پروتئین خوراک افزایش و معنی دار بود. در 60 روزگی, غلظت کل اسیدهای چرب فرار, تحت اثر سطوح پروتئین قرار گرفت. نرخ عبور مواد جامد از شکمبه و دستگاه گوارش در بین تیمارها تحت اثر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. به طورکلی نتایج نشان داد افزایش وزن بدن, قابلیت هضم مواد مغذی و ضریب تبدیل خوراک مصرفی در تیمار 2 ( 17 درصد پروتئین خام و 10 درصد وزن بدن شیر مصرفی) نسبت به سایر تیمارها از وضعیت بهتری برخوردار بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهرداد، نسرین، چاشنی دل، یداله، تیموری یانسری، اسداله، و خوروش، محمد. (1398). اثر دو سطح پروتئین خوراک آغازین و شیر مصرفی بر عملکرد, فراسنجه های شکمبه ای و نرخ عبور در دستگاه گوارش گوساله های هلشتاین. پژوهش های علوم دامی ایران، 11(1 )، 1-15. SID. https://sid.ir/paper/408630/fa

    Vancouver: کپی

    مهرداد نسرین، چاشنی دل یداله، تیموری یانسری اسداله، خوروش محمد. اثر دو سطح پروتئین خوراک آغازین و شیر مصرفی بر عملکرد, فراسنجه های شکمبه ای و نرخ عبور در دستگاه گوارش گوساله های هلشتاین. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1398؛11(1 ):1-15. Available from: https://sid.ir/paper/408630/fa

    IEEE: کپی

    نسرین مهرداد، یداله چاشنی دل، اسداله تیموری یانسری، و محمد خوروش، “اثر دو سطح پروتئین خوراک آغازین و شیر مصرفی بر عملکرد, فراسنجه های شکمبه ای و نرخ عبور در دستگاه گوارش گوساله های هلشتاین،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 11، no. 1 ، pp. 1–15، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/408630/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا