مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

230
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مواد رنگزا بر برخی صفات مورفولوژیک، بیوشیمیایی و فیزیولوژیک باقلا (. Vicia faba L)

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 56

چکیده

 به منظور بررسی گیاه پالایی پساب رنگی توسط باقلا و اثرات رنگ بر این گیاه آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1395 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز, به اجرا در آمد. فاکتور اول نوع رنگ در سه سطح, شامل رنگ زرد اسیدی (Acid Yellow), قرمز اسیدی (Acid Red) و آبی دایرکت (Direct Blue) و فاکتور دوم غلظت رنگ در پنج سطح شامل صفر, 30, 50, 70 و 90 میلی گرم بر لیتر ماده رنگی بود. تیمارها در سه مرحله گیاهچه ای, قبل از گلدهی و گلدهی ارزیابی شدند. در این پژوهش برخی صفات شامل درصد تجزیه رنگ, تعداد دانه, تعداد برگ, میزان پروتیین و فعالیت پراکسیداز و کاتالاز مورد اندازه گیری قرار گرفتند. اثر غلظت رنگ در مراحل قبل از گلدهی و گلدهی بر میزان پراکسیداز, کاتالاز, تعداد برگ, تعداد دانه و درصد تجزیه رنگ و در هر سه مرحله روی میزان پروتیین معنی دار بود, در حالی که نوع رنگ فقط بر تعداد دانه و میزان پروتیین در مرحله قبل از گلدهی و فعالیت کاتالاز در هر دو مرحله قبل از گلدهی و گلدهی تاثیر معنی داری داشت. اثر متقابل نوع رنگ با غلظت رنگ فقط در مورد درصد تجزیه رنگ, در مراحل قبل از گلدهی و گلدهی, معنی دار شد. بیشترین میزان فعالیت POX و CAT و درصد پروتیین با غلظت رنگ 90 میلی گرم در لیتر در هر دو مرحله قبل از گلدهی و گلدهی مشاهده شد؛ با این حال, بیشترین تعداد دانه در غلظت صفر میلی گرم در لیتر رنگ در مراحل قبل از گلدهی و گلدهی به دست آمد. می توان نتیجه گرفت که اگرچه جذب رنگ توسط باقلا مقداری تنش بر آن تحمیل کرد, ولی این گیاه توانست تحت این تنش زنده بماند. بنابراین, ممکن است گیاه باقلا را به عنوان یکی از گیاهان کارآمد برای گیاه پالایی توصیه کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باحجب الماسی، عطا، حسن نژاد، سیروس، اقدسی نیا، حسن، و زارع نهندی، فریبرز. (1398). تاثیر مواد رنگزا بر برخی صفات مورفولوژیک, بیوشیمیایی و فیزیولوژیک باقلا (. Vicia faba L). مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان، 9(2 )، 47-56. SID. https://sid.ir/paper/408866/fa

    Vancouver: کپی

    باحجب الماسی عطا، حسن نژاد سیروس، اقدسی نیا حسن، زارع نهندی فریبرز. تاثیر مواد رنگزا بر برخی صفات مورفولوژیک, بیوشیمیایی و فیزیولوژیک باقلا (. Vicia faba L). مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان[Internet]. 1398؛9(2 ):47-56. Available from: https://sid.ir/paper/408866/fa

    IEEE: کپی

    عطا باحجب الماسی، سیروس حسن نژاد، حسن اقدسی نیا، و فریبرز زارع نهندی، “تاثیر مواد رنگزا بر برخی صفات مورفولوژیک, بیوشیمیایی و فیزیولوژیک باقلا (. Vicia faba L)،” مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان، vol. 9، no. 2 ، pp. 47–56، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/408866/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button