خرفه با نام علمی Portulaca olaracea متعلق به تیره Portulacaceae گیاهی یک ساله است که به عنوان خوراکی و نیز داروی سنتی استفاده می شود. در این راستا، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار با هدف بررسی اثر سطوح مختلف اسید سالیسیلیک (0، 5/0 و 1 میلی مولار) بر صفات رشدی و رنگیزه های فتوسنتزی گیاه دارویی خرفه تحت تنش شوری (0، 40 و 80 میلی مولار) طراحی و اجرا شد. ترکیبات تیماری در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار ارزیابی شدند. صفات مورد اندازه گیری به این شرح بودند: وزن خشک ریشه و اندام هوایی، طول ریشه و اندام هوایی، طول و عرض برگ، محتوای آب نسبی، تعدادبرگ، کلروفیل a، b و کل و کارتنوییدها. نتایج نشان داد که شوری اثر منفی و کاهنده بر اکثر صفات مورفولوژیکی و نیز محتوای آب نسبی داشت، در حالی که اسید سالیسیلیک باعث افزایش رشد و مقدار رنگیزه های گیاهی در خرفه شد. به عنوان مثال، کاربرد اسید سالیسیلیک (mM 1) موجب افزایش محتوای کلروفیلa، کلروفیلb، کلروفیل کل و کاروتنوییدها در شرایط شوری (به ترتیب 65/0، 46/0، 11/1 و 45/8 میلی گرم برگرم) نسبت به گیاهان شاهد (به ترتیب 43/0، 23/0، 65/0 49/4 میلی گرم برگرم) شد. به طور خلاصه، محلول پاشی اسید سالیسیلیک موجب کاهش اثرات زیانبار شوری بر رشد گیاه خرفه شد.