مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

483
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

184
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عملکرد و صفات کیفی برخی از ژنوتیپ های برنج (Oryza sativa L. )

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 20

چکیده

 کیفیت دانه در برنج از عوامل اصلی و تعیینکننده جهت بازارپسندی و فروش محصول محسوب می شود. هدف از این مطالعه بررسی کیفیت ژنوتیپ های مختلف برنج در محیط های متفاوت و شناسایی ژنوتیپ ها با کیفیت مطلوب بود. در این آزمایش, صفات کیفی 16 ژنوتیپ برنج, شش لاین در دست معرفی, 8 ژنوتیپ والدینی و دو ژنوتیپ به عنوان شاهد در دو منطقه آمل و ساری بررسی شد. صفات عملکرد دانه و برخی صفات کیفی برنج شامل راندمان تبدیل, درصد برنج کامل, درصد برنج خرد, طول دانه قبل از پخت, عرض دانه قبل از پخت, طول دانه پس از پخت, نسبت طویل شدن دانه پس از پخت, مقدار آمیلوز, قوام ژل و درجه حرارت ژلاتینه شدن مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس ساده حاکی از وجود تفاوت معنی داری در بین ژنوتیپ ها برای تمامی صفات در هر دو مکان بود. تجزیه واریانس مرکب پس از اطمینان از یکنواختی واریانس های خطا انجام شد. نتایج اثر معنی دار ژنوتیپ ها را نشان داد که بیانگر تفاوت ژنتیکی در بین ژنوتیپ های مختلف می باشد. همچنین نتایج ژنوتیپ در محیط های مختلف نیز معنی دار بود. نتایج مقایسه میانگین نشان داد که اکثر ژنوتیپ های مورد مطالعه از نظر مقدار آمیلوز در حد متوسط, درجه حرارت ژلاتینه شدن پایین و دامنه قوام ژل بین 70-40 داشتند. اکثر صفات کیفی با عملکرد همبستگی منفی و غیرمعنی داری نشان دادند. در مجموع بررسی نتایج این آزمایش نشان داد که لاین2, (سپیدرود/ (IR58025A) کیفیت بالاتری نسبت به سایر لاین ها داشت زیرا دارای مقدار آمیلوز متوسط (22 درصد), دمای ژلاتینه شدن متوسط (با نمره 3) و قوام ژل بالا (71/5 میلی متر) بر اساس میانگین دو منطقه بود. این در حالی است که این لاین در مقایسه با سایر لاین های مورد بررسی در این آزمایش براساس میانگین دو منطقه کمترین عملکرد (3925 کیلوگرم در هکتار) را دارا بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خراسانی، اسماعیل، فهمیده، لیلا، باباییان، نادعلی، رنجبر، غلامعلی، و نجفی، محمدعلی. (1399). بررسی عملکرد و صفات کیفی برخی از ژنوتیپ های برنج (Oryza sativa L. ). پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، 12(36 )، 9-20. SID. https://sid.ir/paper/409345/fa

    Vancouver: کپی

    خراسانی اسماعیل، فهمیده لیلا، باباییان نادعلی، رنجبر غلامعلی، نجفی محمدعلی. بررسی عملکرد و صفات کیفی برخی از ژنوتیپ های برنج (Oryza sativa L. ). پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی[Internet]. 1399؛12(36 ):9-20. Available from: https://sid.ir/paper/409345/fa

    IEEE: کپی

    اسماعیل خراسانی، لیلا فهمیده، نادعلی باباییان، غلامعلی رنجبر، و محمدعلی نجفی، “بررسی عملکرد و صفات کیفی برخی از ژنوتیپ های برنج (Oryza sativa L. )،” پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، vol. 12، no. 36 ، pp. 9–20، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/409345/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button