Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,393
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

621
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی صفات کیفی و روابط آنها با عملکرد در لاین های امید بخش برنج (.Oryza sativa L)

صفحات

 صفحه شروع 8 | صفحه پایان 16

چکیده

 به منظور بررسی صفات کیفی 10 لاین امید بخش برنج و 4 رقم هاشمی, کادوس, بهار 1 و نعمت, آزمایشی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با چهار تکرار در موسسه تحقیقات برنج کشور (رشت), در سال 1387 به اجرا در آمد. لاین های مورد بررسی در این آزمایش, منتج از دورگ گیری واریته نعمت به عنوان والد مادری با تعدادی از والدین محلی خوش کیفیت به عنوان والد متنوع پدری تهیه شده است. صفات کیفی شامل مقدار آمیلوز, درجه حرارت ژلاتینی شدن, تعیین قوام ژل, اندازه و شکل دانه, طویل شدن دانه, عطر بعد از مرحله برداشت و تبدیل برنج, در آزمایشگاه اندازه گیری شدند. طبق نتایج حاصله در تمام صفات مورد بررسی اختلاف معنی داری بین لاین های امید بخش با ارقام شاهد وجود داشت. لاین 223, کیفیت بالاتری داشت زیرا دارای آمیلوز متوسط (22.28%), دمای ژلاتینی شدن متوسط (نمره 4.63) و افزایش دانه خوب بوده و از نظر عطر با هیبرید بهار 1 اختلاف معنی داری نداشت.بالاترین عملکرد دانه مربوط به لاین 415 با عملکرد 74.6 تن در هکتار بدست آمد اما از نظر صفات کیفی نسبت به بقیه لاین هایی که عملکرد کمتری داشتند, در وضعیت پایین تری قرار گرفت. لاین های 108 و 209 از نظر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مشابه و معطر بودند. طبق مقایسات گروهی انجام شده, طویل شدن دانه در رقم محلی (طارم هاشمی) بیشتر از ارقام اصلاح شده بود. همبستگی مثبت و معنی داری نیز بین درصد آمیلوز و درجه حرارت ژلاتینی شدن با میزان عملکرد دانه وجود داشت. اما صفاتی مانند طول دانه بعد از پخت و طویل شدن دانه (ری آمدن) همبستگی منفی و معنی داری با عملکرد نشان دادند. در این تحقیق لاین هایی با خصوصیات کیفی بالاتر عملکرد پایین تری داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رمضان پور، افروز، پیردشتی، همت اله، عبدالهی مبرهن، شاپور، و بهاری ساروی، سیده حدیثه. (1394). بررسی صفات کیفی و روابط آنها با عملکرد در لاین های امید بخش برنج (.Oryza sativa L). پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، 28(107)، 8-16. SID. https://sid.ir/paper/214712/fa

    Vancouver: کپی

    رمضان پور افروز، پیردشتی همت اله، عبدالهی مبرهن شاپور، بهاری ساروی سیده حدیثه. بررسی صفات کیفی و روابط آنها با عملکرد در لاین های امید بخش برنج (.Oryza sativa L). پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1394؛28(107):8-16. Available from: https://sid.ir/paper/214712/fa

    IEEE: کپی

    افروز رمضان پور، همت اله پیردشتی، شاپور عبدالهی مبرهن، و سیده حدیثه بهاری ساروی، “بررسی صفات کیفی و روابط آنها با عملکرد در لاین های امید بخش برنج (.Oryza sativa L)،” پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، vol. 28، no. 107، pp. 8–16، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214712/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا