مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

262
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

572
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ویژگی های کمی و کیفی علوفه در نظام های کشت مخلوط سورگوم (Sorghum bicolor L. Moench) و شبدر برسیم (Trifolium alexandrinum L. )

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 14

چکیده

 اهداف این مطالعه به منظور بررسی عملکرد و کیفیت علوفه در سری های افزایشی و جایگزینی کشت مخلوط سورگوم و شبدر برسیم انجام شد. مواد و روش ها: آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج طی دو سال زراعی (1395 و 1396) اجرا شد. نظام های کشت شامل سری های جایگزینی (75 درصد سورگوم + 25 درصد شبدر, 50 درصد سورگوم + 50 درصد شبدر و 25 درصد سورگوم + 75 درصد شبدر), سری های افزایشی (100 درصد سورگوم + 50 درصد شبدر, 50 درصد سورگوم + 100 درصد شبدر و 100 درصد سورگوم + 100 درصد شبدر) و کشت خالص سورگوم و شبدر بودند. یافته ها: بیشترین و کمترین عملکرد علوفه به ترتیب از نظام های کشت مخلوط 100 درصد شبدر + 100 درصد سورگوم و کشت خالص شبدر به دست آمد. علاوه بر این, بیشترین محتوی پروتیین قابل هضم (48/11 درصد), پروتیین قابل متابولیسم (03/8 درصد), انرژی قابل هضم (77/2 مگاکالری در کیلوگرم ماده خشک) و کیفیت نسبی علوفه (74/122 درصد) در کشت خالص شبدر حاصل شد. همچنین حداکثر عملکرد پروتیین قابل هضم, پروتیین قابل متابولیسم (به ترتیب 1956 و 1369 کیلوگرم در هکتار) و بالاترین تولید انرژی برای شیردهی (92/3 مگاکالری در مترمربع) در سری افزایشی 100 درصد شبدر + 100 درصد سورگوم به دست آمد. در بین سری های افزایشی, تنها نظام کشت مخلوط 50 درصد سورگوم + 100 درصد شبدر توانست کیفیت نسبی علوفه قابل قبولی تولید کند. نتیجه گیری: با در نظر گرفتن کمیت و کیفیت علوفه تولیدی, نظام کشت مخلوط 50 درصد سورگوم + 100 درصد شبدر (با عملکرد علوفه خشک 28/24 تن در هکتار و کیفیت نسبی علوفه 04/91 درصد) به عنوان تیمار برتر معرفی می شود. به طورکلی نظام های کشت مخلوط افزایشی سورگوم و شبدر برسیم, سبب افزایش عملکرد کمی و کیفی علوفه شدند و می توانند جایگزین مناسبی برای نظام های کشت خالص این گیاهان باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عاشوری، نغمه، عبدی، مهرداد، گل زردی، فرید، اجلی، جلیل، و ایلکایی، محمدنبی. (1400). ویژگی های کمی و کیفی علوفه در نظام های کشت مخلوط سورگوم (Sorghum bicolor L. Moench) و شبدر برسیم (Trifolium alexandrinum L. ). دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 31(2 )، 1-14. SID. https://sid.ir/paper/410407/fa

    Vancouver: کپی

    عاشوری نغمه، عبدی مهرداد، گل زردی فرید، اجلی جلیل، ایلکایی محمدنبی. ویژگی های کمی و کیفی علوفه در نظام های کشت مخلوط سورگوم (Sorghum bicolor L. Moench) و شبدر برسیم (Trifolium alexandrinum L. ). دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1400؛31(2 ):1-14. Available from: https://sid.ir/paper/410407/fa

    IEEE: کپی

    نغمه عاشوری، مهرداد عبدی، فرید گل زردی، جلیل اجلی، و محمدنبی ایلکایی، “ویژگی های کمی و کیفی علوفه در نظام های کشت مخلوط سورگوم (Sorghum bicolor L. Moench) و شبدر برسیم (Trifolium alexandrinum L. )،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 31، no. 2 ، pp. 1–14، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/410407/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button