مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

316
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

503
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نانوذره اکسید روی بر برخی ویژگی های بیوشیمیایی و مورفولوژیکی گندم در شرایط خشکی

صفحات

 صفحه شروع 233 | صفحه پایان 250

چکیده

 اهداف هدف از این پژوهش بررسی برخی ویژگی های بیوشیمیایی و مورفولوژیکی و امکان تخفیف اثرات تنش خشکی توسط محلول پاشی نانواکسید روی بر عملکرد گندم است. مواد و روش ها آزمایشی در سال 97-1396 به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی انجام گرفت. فاکتور اول تنش خشکی در سه سطح (35, 60 و 85 درصد ظرفیت زراعی مزرعه), فاکتور دوم ارقام گندم (میهن, حیدری, سای سونز و گاسگوژن) و فاکتور سوم شامل محلول پاشی با نانوذره اکسید روی با غلظت های (صفر, 5/0 و یک گرم در لیتر) در نظر گرفته شد. محلول پاشی در مرحله سه برگچه ای صورت گرفت و سه روز پس از محلول پاشی, تنش خشکی بر اساس ظرفیت زراعی مزرعه اعمال شد و ده روز بعد از تنش, نمونه برداری انجام گرفت. یافته ها تحت تیمار نانواکسید روی میزان پروتیین محلول, قند محلول, پرولین, ارتفاع بوته و وزن دانه افزایش یافت. با افزایش شدت تنش خشکی میزان پروتیین کاهش یافته اما میزان پرولین و قند محلول افزایش نشان داد. همچنین تنش موجب کاهش معنی دار ارتفاع بوته, وزن خشک و تر ریشه و نیز عملکرد دانه شد. محلول پاشی با نانواکسید روی در تعدیل و تخفیف اثرات تنش خشکی در ارقام میهن و حیدری معنی داری بود و موجب افزایش سازوکارهای دفاعی گیاه در مقابله با تاثیرات مخرب تنش خشکی شد. نتیجه گیری به طور کلی تغذیه برگی نانواکسید روی در غلظت 5/0 گرم بر لیتر می تواند منجر به ایجاد تحمل گیاه گندم, در برابر تنش خشکی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رئیسی ساداتی، سیده یلدا، جهانبخش گده کهریز، سدابه، عبادی، علی، و صدقی، محمد. (1400). تاثیر نانوذره اکسید روی بر برخی ویژگی های بیوشیمیایی و مورفولوژیکی گندم در شرایط خشکی. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 31(2 )، 233-250. SID. https://sid.ir/paper/410411/fa

    Vancouver: کپی

    رئیسی ساداتی سیده یلدا، جهانبخش گده کهریز سدابه، عبادی علی، صدقی محمد. تاثیر نانوذره اکسید روی بر برخی ویژگی های بیوشیمیایی و مورفولوژیکی گندم در شرایط خشکی. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1400؛31(2 ):233-250. Available from: https://sid.ir/paper/410411/fa

    IEEE: کپی

    سیده یلدا رئیسی ساداتی، سدابه جهانبخش گده کهریز، علی عبادی، و محمد صدقی، “تاثیر نانوذره اکسید روی بر برخی ویژگی های بیوشیمیایی و مورفولوژیکی گندم در شرایط خشکی،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 31، no. 2 ، pp. 233–250، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/410411/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا