Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

239
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

407
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضد قارچی عصاره های آبی، متانولی و اتانولی آلیوم ساتیووم بر قارچ های ساپروفیتی و سم زای جدا شده از مایونز

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

سیر بدلیل طعم دهندگی, ویژگی های پیشگیری و درمانی, ضدقارچی و ضد باکتریایی یکی از مهم ترین گیاهان مورد استفاده در غذاها است. برخی از قارچ ها در مواد غذایی رشد کرده و می توانند باعث آلودگی مواد غذایی شوند. هدف از این مطالعه, ارزیابی فعالیت ضد قارچی عصاره های آلیوم ساتیووم بر روی قارچ های رشته ای جدا شده از سس مایونز بود. قارچ های رشد یافته بر روی مایونز در محیط سابورودکستروز آگار محتوی کلرآمفنیکل کشت داده شد. قارچ ها بر اساس ویژگیهای ظاهری و ریزبینی شناسایی گردیدند. روش های چاهک پلیت و دیسک انتشاری برای اندازه گیری اثرات ممانعت کننده عصاره ها علیه سویه های هدف مورد نظر در آزمایش, بکار گرفته شدند, همچنین حداقل غلظت ممانعت کننده هر عصاره تعیین گردید. قارچهای آسپرژیلوس نیجر, آ. فومیگاتوس, آ. فلاووس, پنی سیلیوم, موکور, رایزوپوس, کلادوسپوریوم, فوزاریوم, آلترناریا و ژیوتریکوم شناسایی گردید. بیشترین فعالیت ضدقارچی برای عصاره های آبی در غلظت 300 میکروگرم بر میلی لیتر بدست آمد. بیشترین و کمترین ممانعت از رشد به ترتیب مربوط به فوزاریوم (2/33 میلی متر) و آ. نیجر (2/25 میلی متر) بود. حداقل غلظت ممانعت کننده برای آ. نیجر, آ. فلاووس, آ. فومیگاتوس, پنی سیلیوم, موکور, رایزوپوس و آلترناریا برابر با 350 و برای کلادوسپوریوم, فوزاریوم و ژیوتریکوم 300 میکروگرم بر میلی لیتر تعیین شد. حداقل غلظت ممانعت کننده عصاره های متانولی و اتانولی بالاتر از مقادیر مربوط به عصاره آبی بود. نتایج نشان داد که سیر میتواند به عنوان یک عامل ضد قارچ طبیعی در مواد غذایی استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ضیا، محمدعلی، گلی، محمد، و ضیایی، اردشیر. (1400). اثر ضد قارچی عصاره های آبی, متانولی و اتانولی آلیوم ساتیووم بر قارچ های ساپروفیتی و سم زای جدا شده از مایونز. میکروب شناسی مواد غذایی، 8(2 )، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/410428/fa

    Vancouver: کپی

    ضیا محمدعلی، گلی محمد، ضیایی اردشیر. اثر ضد قارچی عصاره های آبی, متانولی و اتانولی آلیوم ساتیووم بر قارچ های ساپروفیتی و سم زای جدا شده از مایونز. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1400؛8(2 ):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/410428/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی ضیا، محمد گلی، و اردشیر ضیایی، “اثر ضد قارچی عصاره های آبی, متانولی و اتانولی آلیوم ساتیووم بر قارچ های ساپروفیتی و سم زای جدا شده از مایونز،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 8، no. 2 ، pp. 1–11، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/410428/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا