مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

189
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

512
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ویژگی های پروبیوتیکی و تنوع درون گونه ای سویه های Lactobacillus plantarum جدا شده از موادغذایی مختلف با روش RAPD-PCR

صفحات

 صفحه شروع 44 | صفحه پایان 60

چکیده

 هدف از این مطالعه ارزیابی تنوع درون گونه ای 10 سویه Lactobacillus plantarum جدا شده از موادغذایی مختلف شامل زیتون تخمیری, پنیرکوزه, شیر شتر و خمیر ترش به کمک روش RAPD-PCR همچنین مقایسه قابلیت پروبیوتیکی آن ها بود. نتایج نشان داد که الگوی باندی متفاوتی توسط سه نوع پرایمر برای سویه های مختلف به وجود آمد و برطبق ماتریس تشابه رسم شده توسط نرم افزار NTSYS بر اساس ضریب جاکارد, به طورکلی 10 سویه در دو شاخه اصلی و 7 زیرگروه جانبی قرار گرفتند. دو سویه 17 KAOو 64KAO جدا شده از منشا یکسان زیتون تخمیری بیشترین شباهت را داشتند. علاوه بر این ویژگی پروبیوتیکی سویه های L. plantarum در سطح نژاد متفاوت ارزیابی شد. نتایج تست ایمنی نشان داد که همه نژادهای مختلف L. plantarum, گاما-همولتیک بودند و در برابر آنتی بیوتیک ونکومایسین مقاوم بودند و مقاومت آن ها در برابر سایر آنتی بیوتیک های رایج متفاوت بود. سویه های جدا شده از پنیر کوزه شامل 37KMC و 45 KMCاز بیشترین مقاومت در برابر اسید برخوردار بودند. از سوی دیگر مقاومت در برابر 3/0 درصد نمک صفراوی نشان داد که اختلاف معناداری از این نظر بین سویه های جدا شده از زیتون تخمیری وجود ندارد و سویه 5 KMM بیشترین مقاومت را داشت. به علاوه فعالیت ضدمیکروبی سویه ها در برابر باکتری های بیماری زای گرم مثبت L. monocytogenes و گرم منفی E. coli متفاوت بود و بیشترین فعالیت ضدباکتریایی به سویه 45 KMCتعلق داشت. بنابراین با توجه به هدف مورد نظر می توان هریک از سویه های L. plantarum به عنوان کشت پروبیوتیک در صنایع غذایی و دارویی پیشنهاد نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهرام پور، دینا، خمیری، مرتضی، کشیری، محبوبه، و رضوی، سیدمحمدعلی. (1400). ارزیابی ویژگی های پروبیوتیکی و تنوع درون گونه ای سویه های Lactobacillus plantarum جدا شده از موادغذایی مختلف با روش RAPD-PCR. میکروب شناسی مواد غذایی، 8(3 )، 44-60. SID. https://sid.ir/paper/410434/fa

    Vancouver: کپی

    شهرام پور دینا، خمیری مرتضی، کشیری محبوبه، رضوی سیدمحمدعلی. ارزیابی ویژگی های پروبیوتیکی و تنوع درون گونه ای سویه های Lactobacillus plantarum جدا شده از موادغذایی مختلف با روش RAPD-PCR. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1400؛8(3 ):44-60. Available from: https://sid.ir/paper/410434/fa

    IEEE: کپی

    دینا شهرام پور، مرتضی خمیری، محبوبه کشیری، و سیدمحمدعلی رضوی، “ارزیابی ویژگی های پروبیوتیکی و تنوع درون گونه ای سویه های Lactobacillus plantarum جدا شده از موادغذایی مختلف با روش RAPD-PCR،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 8، no. 3 ، pp. 44–60، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/410434/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button