مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

168
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

517
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های اشریشیا کلی O157 جدا شده از گوشت طیور در اصفهان در تابستان سال 1398

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 9

چکیده

گوشت طیور به عنوان یکی از منابع اشریشیا کلی O157 در نظر گرفته می شود. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های اشریشیا کلی O157 از نمونه های گوشت طیور عرضه شده در شهر اصفهان انجام پذیرفت. در کل 500 نمونه گوشت از انواع طیور عرضه شده در شهر اصفهان جمع آوری و با استفاد ه از کشت میکروبی از نظر حضور اشریشیا کلی O157 ارزیابی شدند. جدایه های مشکوک با استفاده از آزمون PCR تایید شدند. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها با استفاده از آزمون انتشار دیسکی آنتی بیوتیک بررسی شد. در کل 44 نمونه از کل 500 نمونه (80/8 درصد) آلوده به اشریشیا کلی O157 بودند. بیشترین میزان آلودگی مربوط به گوشت اردک (16 درصد) و کمترین مربوط به گوشت بلدرچین (3 درصد) بود. اختلافات آماری معنی دار در حد 05/0 >P بین نوع نمونه و میزان شیوع اشریشیا کلی O157 مشاهده شد. جدایه های اشریشیا کلی O157 بیشترین میزان مقاومت آنتی میکروبی را نسبت به آنتی بیوتیک های تتراسیکلین (72/97 درصد), آمپی سیلین (45/95 درصد), پنی سیلین (45/95 درصد) و جنتامایسین (72/72 درصد) داشتند. بیشترین تنوع در مقاومت آنتی بیوتیکی مربوط به سویه های اشریشیا کلی O157 جدا شده از گوشت اردک یافت شد. به دلیل شیوع بالای سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک اشریشیا کلی O157 در نمونه های گوشت طیور و خصوصا گوشت اردک, مصرف این دسته از مواد غذایی به شکل خام یا نپخته علاوه بر انتقال سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک به جوامع انسانی, می تواند منجر به بروز مسمومیت های غذایی مهلک شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسوی، رضا، رحیمی، ابراهیم، و شاکریان، امیر. (1400). مطالعه شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های اشریشیا کلی O157 جدا شده از گوشت طیور در اصفهان در تابستان سال 1398. میکروب شناسی مواد غذایی، 8(3 )، 1-9. SID. https://sid.ir/paper/410574/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی رضا، رحیمی ابراهیم، شاکریان امیر. مطالعه شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های اشریشیا کلی O157 جدا شده از گوشت طیور در اصفهان در تابستان سال 1398. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1400؛8(3 ):1-9. Available from: https://sid.ir/paper/410574/fa

    IEEE: کپی

    رضا موسوی، ابراهیم رحیمی، و امیر شاکریان، “مطالعه شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های اشریشیا کلی O157 جدا شده از گوشت طیور در اصفهان در تابستان سال 1398،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 8، no. 3 ، pp. 1–9، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/410574/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button