مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

619
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

434
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر استفاده از پودر آویشن باغی بر کیفیت تخم مرغ و برخی فراسنجه های تخمدانی مرغ تخم گذار

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 63

چکیده

 آزمایشی به منظور بررسی اثر سطوح مختلف (0, 1, 2 و 3 درصد) پودر آویشن باغی بر عملکرد تولیدی, ویژگی های کیفی تخم مرغ, برخی فراسنجه های تخمدان, میزان مالون دی آلدئید کبد و مایع فولیکولی مرغ های تخم گذار هایلاین W-36 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار به مدت 14 هفته انجام گرفت. در دوره 26 تا 33 هفتگی, اثر تیمار ها بر تخم مرغ بدون پوسته, درصد تولید, مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی معنی دار نبود؛ اما تیمار 2% پودر آویشن باغی بر وزن توده تخم مرغ و وزن تخم مرغ روزانه اثر معنی-دار داشت (05/0>P). در دوره 34 تا 39 هفتگی نیز اثر تیمار ها بر تولید تخم مرغ بدون پوسته, درصد تولید تخم مرغ و راندمان خوراک معنی دار نبود, اما تیمار 2% پودر آویشن بر مصرف خوراک, وزن توده تخم مرغ و وزن تخم مرغ روزانه اثر معنی دار داشت (05/0>P). صفات کیفی تخم مرغ در پایان هفته های 26, 30, 34 و 38 اندازه گیری و مشخص شد تنها واحدها و در هفته 26 تحت-تاثیر تیمار های 2 و 3 (حاوی 1 و 2 درصد پودر آویشن باغی) افزایش یافت (05/0>P). شمارش تعداد فولیکول های سفید, زرد کوچک و زرد بزرگ و نیز اندازه گیری مالون دی آلدئید کبد و مایع فولیکولی در پایان دوره نشان داد که هیچ یک از تیمار ها اثر معنی-داری بر این صفات نداشتند. در مجموع نتایج آزمایش نشان داد که استفاده از سطح 2% پودر آویشن باغی در جیره مرغ تخم گذار سبب بهبود وزن توده تخم مرغ و میانگین وزن تخم مرغ شده و نیز واحد هاو را در دوره پیک تولید افزایش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مینایی جاوید، احمد، مهری، مرتضی، و شرفی، محسن. (1400). بررسی اثر استفاده از پودر آویشن باغی بر کیفیت تخم مرغ و برخی فراسنجه های تخمدانی مرغ تخم گذار. کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی، 1(1 )، 53-63. SID. https://sid.ir/paper/414082/fa

    Vancouver: کپی

    مینایی جاوید احمد، مهری مرتضی، شرفی محسن. بررسی اثر استفاده از پودر آویشن باغی بر کیفیت تخم مرغ و برخی فراسنجه های تخمدانی مرغ تخم گذار. کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی[Internet]. 1400؛1(1 ):53-63. Available from: https://sid.ir/paper/414082/fa

    IEEE: کپی

    احمد مینایی جاوید، مرتضی مهری، و محسن شرفی، “بررسی اثر استفاده از پودر آویشن باغی بر کیفیت تخم مرغ و برخی فراسنجه های تخمدانی مرغ تخم گذار،” کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی، vol. 1، no. 1 ، pp. 53–63، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/414082/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا