مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

253
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

534
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی شیرهای محلی کرمان به لیستریا مونوسیتوژنز به روش های فنوتیپی و مولکولی

صفحات

 صفحه شروع 30 | صفحه پایان 38

کلیدواژه

واکنش زنجیره ای پلی مراز (پی سی آر) 

چکیده

لیستریا مونوسیتوژنز باکتری گرم مثبت و عامل بیماری لیستریوز در انسان و حیوان است و در بیشتر مواد غذایی از جمله لبنیات و شیر حضور دارد. این باکتری در گاو موجب سقط جنین و ورم پستان و در انسان منجر به مسمومیت غذایی شده و می تواند در افراد پرخطر مانند زنان باردار, جنین و نوزاد تازه متولد شده به صورت مننژیت سپتی سمی مشاهده گردد. وجود این باکتری به عنوان شاخص بهداشتی و آلودگی در شیر تلقی می شود. در این تحقیق 50 نمونه شیر خام و غیرپاستوریزه موجود در سطح شهر کرمان جمع آوری و با رعایت زنجیره سرد به آزمایشگاه منتقل گردید. کشت بر روی محیط کشت اختصاصی لیستریا انجام و شناسایی فنوتیپی صورت پذیرفت. جهت شناسایی مولکولی, DNA باکتری های شناسایی شده به روش فنوتیپی, با استفاده از کیت تجاری استخراج گردید و تشخیص لیستریا مونوسیتوژنز با کاربرد کیت IGF اختصاصی شناسایی این باکتری از شرکت ایرانیان ژن فن آوران صورت پذیرفت. محصول پی سی آر با ژل یک درصد الکتروفورز گردید و باندهای اختصاصی مشاهده گردید. نتایج نشان داد 30 و 27 نمونه از شیرهای غیرپاستوریزه به ترتیب بر اساس روش های انجام شده, کشت و پی سی آر نسبت به لیستریا مونوسیتوژنز آلودگی نشان دادند. این امر توجه و رعایت شرایط بهداشتی را در طی مراحل تولید و تهیه شیر و ضرورت استفاده از شیر پاستوریزه را نشان می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرحبخش، سمیه، و کریمی نیک، اشرف. (1400). بررسی آلودگی شیرهای محلی کرمان به لیستریا مونوسیتوژنز به روش های فنوتیپی و مولکولی. کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی، 1(1 )، 30-38. SID. https://sid.ir/paper/415525/fa

    Vancouver: کپی

    فرحبخش سمیه، کریمی نیک اشرف. بررسی آلودگی شیرهای محلی کرمان به لیستریا مونوسیتوژنز به روش های فنوتیپی و مولکولی. کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی[Internet]. 1400؛1(1 ):30-38. Available from: https://sid.ir/paper/415525/fa

    IEEE: کپی

    سمیه فرحبخش، و اشرف کریمی نیک، “بررسی آلودگی شیرهای محلی کرمان به لیستریا مونوسیتوژنز به روش های فنوتیپی و مولکولی،” کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی، vol. 1، no. 1 ، pp. 30–38، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/415525/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button