مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

769
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

143
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح نیتروژن و قطع آبیاری در مراحل شیری و خمیری شدن دانه بر عملکرد، اجزای عملکرد و کارایی استفاده از آب در ذرت دانه ای (.Zen mays L)

صفحات

 صفحه شروع 103 | صفحه پایان 114

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر کود نیتروژن و تنش خشکی در مراحل شیری و خمیری شدن دانه بر عملکرد و اجزای عملکرد و کارایی استفاده از آب ذرت دانه ای سینگل کراس 704 (دیررس - تک بلال و دندان اسبی), آزمایشی به صورت فاکتوریل در چارچوب طرح بلوکهای کامل تصافی و با چهار تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایش شالم چهار سطح کود نیتروژن صفر, 92, 184 و 276 کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص و سه سطح آبیاری (تیمار اول: قطع آبیاری در آغاز مرحله شیری شدن دانه, تیمار دوم: قطع آبیاری در آغاز مرحله خمیری شدن دانه و تیمار سوم: آبیاری برابر نیاز آبی گیاه تا پایان فصل رشد) بود. نتایج نشان داد که تنش خشکی در مرحله شیری و خیمری شدن دانه باعث کاهش معنی دار عملکرد نهایی دانه و وزن هزار دانه گردید. همچنین, تأثیر کود نیتروژن بر عملکرد دانه, شمار دانه در بلال, وزن دانه در بلال و وزن هزار دانه معنی دار بود. حداکثر این صفات در تیمار 276 کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص به دست آمد, اگرچه بین تیمارهای 92, 184 و 276 کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص اختلاف معنی داری وجود نداشت. حداکثر کارایی استفاده از آب در بین تیمارهای آبیاری, در قطع آبیاری در مرحله شیری شدن دانه بود, و هر چه تنش خشکی کم شد کارایی استفاده از آب کاهش یافت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غدیری، حسین، و مجیدیان، مجید. (1382). تاثیر سطوح نیتروژن و قطع آبیاری در مراحل شیری و خمیری شدن دانه بر عملکرد, اجزای عملکرد و کارایی استفاده از آب در ذرت دانه ای (.Zen mays L). علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 7(2)، 103-114. SID. https://sid.ir/paper/425019/fa

    Vancouver: کپی

    غدیری حسین، مجیدیان مجید. تاثیر سطوح نیتروژن و قطع آبیاری در مراحل شیری و خمیری شدن دانه بر عملکرد, اجزای عملکرد و کارایی استفاده از آب در ذرت دانه ای (.Zen mays L). علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1382؛7(2):103-114. Available from: https://sid.ir/paper/425019/fa

    IEEE: کپی

    حسین غدیری، و مجید مجیدیان، “تاثیر سطوح نیتروژن و قطع آبیاری در مراحل شیری و خمیری شدن دانه بر عملکرد, اجزای عملکرد و کارایی استفاده از آب در ذرت دانه ای (.Zen mays L)،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 7، no. 2، pp. 103–114، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/425019/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button