Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

906
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

153
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف زئولیت طبیعی روی تولید وترکیب شیر، pH شکمبه و مدفوع گاو هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 221 | صفحه پایان 229

چکیده

 در این پژوهش اثر سطوح مختلف زئولیت طبیعی به نام کلینوپتیلولیت روی اسیدیته شکمبه, مدفوع, تولید شیر و ترکیبات آن در گاو هلشتاین مطالعه شد. با استفاده از یک طرح آماری چرخشی متوازن, 12 راس گاو هلشتاین شیرده با وضعیت تقریبا یکسان (61 ± 13 روز پس از زایش) با جیره غذایی کاملا مخلوط حاوی 4, 2, 0 و 6 درصد زئولیت (به ترتیب جیره 3,2,1 و 4) برای سه دوره متوالی چهار هفته ای و با یک هفته فاصله بین دوره ها, در حد اشتها تغذیه شدند. میانگین شیر خام تولیدی صحیح شده (4% چربی) گاوهای تغذیه شده با جیره های 3,2,1 و 4 به ترتیب برابر 25.05, 24.36, 23.74 و 25.37 کیلوگرم دارای تفاوت معنی دار نبود ولی میانگین شیر تولیدی آنها 23.49, 22.34, 21.18 و 24.23 کیلو گرم درروز بود که تفاوت بین آنها معنی دار میباشد (P<0.05). تفاوت بین متوسط درصد چربی شیر تولیدی به همین ترتیب برای 4 جیره برابر 3.63, 3.78, 3.38 و 3.77 و معنی دار نبود, ولی تفاوت بین مقادیر چربی تولیدی معنی دار بود (P<0.05). میانگین های درصد پروتئین, مقدار لاکتوز و مقدار مواد جامد غیر چربی بین گاوهای مصرف کننده جیره های مختلف معنی دار نبود, ولیکن میانگین های مقدار پروتئین تولیدی, درصد لاکتوز و درصد مواد جامد غیر چربی با هم تفاوت معنی ار (P<0.05) داشتند. میانگین ضریب تبدیل خوراک به ازای یک کیلو گرم شیر (%4 چربی) به ترتیب برای جیره های مصرفی 0.90, 0.96, 0.99 و 0.95 کیلوگرم و تفاوت بین آنها معنی دار بود (P<0.05). مصرف زئولیت به طور معنی داری (P<0.05) میانگین pH شکمبه و مدفوع گاوها را افزایش داد. ازنظر اقتصادی, هزینه خوراک برای تولید یک کیلوگرم شیر (4% چربی) در مورد جیره 3و4 به طور معنی داری (P<0.05) کمتر از جیره های 1و2 بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیک خواه، علی، گودرزی، مجید، و میرایی آشتیانی، سیدرضا. (1379). اثر سطوح مختلف زئولیت طبیعی روی تولید وترکیب شیر, pH شکمبه و مدفوع گاو هلشتاین. علوم کشاورزی ایران، 31(2)، 221-229. SID. https://sid.ir/paper/429336/fa

    Vancouver: کپی

    نیک خواه علی، گودرزی مجید، میرایی آشتیانی سیدرضا. اثر سطوح مختلف زئولیت طبیعی روی تولید وترکیب شیر, pH شکمبه و مدفوع گاو هلشتاین. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1379؛31(2):221-229. Available from: https://sid.ir/paper/429336/fa

    IEEE: کپی

    علی نیک خواه، مجید گودرزی، و سیدرضا میرایی آشتیانی، “اثر سطوح مختلف زئولیت طبیعی روی تولید وترکیب شیر, pH شکمبه و مدفوع گاو هلشتاین،” علوم کشاورزی ایران، vol. 31، no. 2، pp. 221–229، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/429336/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا