Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

542
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

130
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برآورد اثر ژن ها و ترکیب پذیری برخی از صفات کمی برنج به روش دای آلل

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 32

چکیده

 تعداد هشت رقم برنج ایرانی و خارجی در سال 1379 بصورت یک طرح دای آلل یک طرفه با یکدیگر تلاقی داده شد و در سال 1380 والدین و نتاج در قالب یک طرح بلوکهای کامل تصادفی کشت گردیدند و 7 صفت کمی در آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس حاکی از وجود تفاوتهای ژنتیکی بین ارقام و همچنین ترکیب پذیری عمومی و خصوصی صفات والدین و هیبریدها بود. بدین ترتیب در تلاقی های مورد مطالعه وجود اثرات افزایشی و غیر افزایشی ژن ها در کنترل صفات مربوطه محرز گردید. صفت تعداد پنجه در هر بوته تحت کنترل اثرات غالبیت کامل ژن ها و صفات ارتفاع بوته و زمان نشاکاری تا 50% خوشه ها تحت کنترل ژنهایی با اثرات غالبیت نسبی بود و قابلیت توارث خصوصی آنها 0.68 و 0.61 بر آورد گردید. صفات شاخص برداشت, وزن شلتوک هر بوته, طول دوره رشد و زمان نشاکاری تا رسیدگی کامل دانه ها توسط اثرات فوق غالبیت ژن ها کنترل می شد و سهم اثرات غیرافزایشی بیشتر از سهم اثرات افزایشی بود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

حسینی، مریم، هنرنژاد، رحیم، و ترنگ، علیرضا. (1384). برآورد اثر ژن ها و ترکیب پذیری برخی از صفات کمی برنج به روش دای آلل. علوم کشاورزی ایران، 36(1)، 21-32. SID. https://sid.ir/paper/429966/fa

Vancouver: کپی

حسینی مریم، هنرنژاد رحیم، ترنگ علیرضا. برآورد اثر ژن ها و ترکیب پذیری برخی از صفات کمی برنج به روش دای آلل. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1384؛36(1):21-32. Available from: https://sid.ir/paper/429966/fa

IEEE: کپی

مریم حسینی، رحیم هنرنژاد، و علیرضا ترنگ، “برآورد اثر ژن ها و ترکیب پذیری برخی از صفات کمی برنج به روش دای آلل،” علوم کشاورزی ایران، vol. 36، no. 1، pp. 21–32، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/429966/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا