Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,054
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

196
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر افزودنی های مختلف بر کیفیت تخمیر سیلوی ارزن در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 149 | صفحه پایان 160

چکیده

 هدف از این آزمایش بررسی ویژگی های سیلوی ارزن تهیه شده در آزمایشگاه به عنوان یک علوفه جایگزین در سال های خشک و تعیین اثر افزودنی ها بر کیفیت تخمیر آن بود. علوفه ارزن در دو مرحله شیری و خمیری نرم دانه, بدون افزودنی یا با استفاده از جو, ملاس, اسید فرمیک, تلقیح باکتری های تولید کننده اسید لاکتیک و ترکیب ملاس و باکتری در قالب یک طرح کاملا تصادفی و به صورت فاکتوریل 6×2 سیلو شد. مرحله برداشت تاثیری بر مقدار دیواره سلولی, دیواره سلولی بدون همی سلولز, ظرفیت بافرینگ, کربوهیدارت های محلول در آب, نیتروژن نامحلول در شوینده اسیدی, نیتروژن آمونیاکی و قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی نداشت, ولی مقادیر ماده خشک, پروتئین خام و pH سیلو در دو مرحله برداشت به طور معنی داری متفاوت بود. وقوع تخمیر کلستریدیایی در سیلوهای شاهد منجر به اتلاف ماده خشک و افزایش سطوح نیتروژن آمونیاکی (24 درصد نیتروژن کل), اسیدبوتیریک (0.2 درصد) و اسید استیک (1.33 درصد) نسبت به سایر تیمارها شد. بین افزودنی ها کمترین نیتروژن آمونیاکی مربوط به افزودن اسید فرمیک بود (4.54 درصد نیتروژن کل) و بالاترین تولید اسید لاکیتک و کمترین اسید بوتیریک به ترتیب در تیمار حاوی ملاس و ترکیب ملاس و باکتری دیده شد. تعیین قابلیت هضم سیلوهای ارزن در آزمایشگاه نشان دهنده افزایش قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی همه سیلوهای حاوی افزودنی نسبت به سیلوی شاهد بود. افزودن ملاس و ترکیب ملاس و باکتری بیشترین قابلیت هضم ماده خشک را در پی داشت (به ترتیب با 63.1 و 64.34 درصد), ولی اختلاف معنی داری بین قابلیت هضم سیلوی حاوی جو, اسید فرمیک و باکتری دیده نشد. نتایج این آزمایش نشان داد که برای تهیه یک سیلوی با کیفیت ارزن, افزودن یک منبع کربوهیدرات محلول به سیلو ضروری بوده و بدون حضور این منبع کربوهیدراتی, تلقیح باکتریایی لزوما سیلوی مناسبی تولید نخواهد کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسدی الموتی، علی، علیخانی، مسعود، قربانی، غلامرضا، و سمیع، عبدالحسین. (1383). اثر افزودنی های مختلف بر کیفیت تخمیر سیلوی ارزن در شرایط آزمایشگاهی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 8(3)، 149-160. SID. https://sid.ir/paper/431276/fa

    Vancouver: کپی

    اسدی الموتی علی، علیخانی مسعود، قربانی غلامرضا، سمیع عبدالحسین. اثر افزودنی های مختلف بر کیفیت تخمیر سیلوی ارزن در شرایط آزمایشگاهی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1383؛8(3):149-160. Available from: https://sid.ir/paper/431276/fa

    IEEE: کپی

    علی اسدی الموتی، مسعود علیخانی، غلامرضا قربانی، و عبدالحسین سمیع، “اثر افزودنی های مختلف بر کیفیت تخمیر سیلوی ارزن در شرایط آزمایشگاهی،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 8، no. 3، pp. 149–160، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/431276/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا