به منظور ارزیابی اثر افزودن اسید استیک در آب آشامیدنی بر عملکرد و میکروارگانیسم های ایلئوم جوجه های گوشتی 300 قطعه جوجه نر گوشتی سویه تجارتی راس، در قالب یک طرح کاملا تصادفی دارای 5 تیمار و 5 تکرار، به 25 گروه 12 قطعه ای با میانگین وزنی مشابه تقسیم شدند. هر یک از 5 سطح اسید استیک افزوده شده به آب آشامیدنی (صفر، 0.1، 0.2، 0.3 و 0.4 درصد) به پنج تکرار و به مدت 21 روز داده شد. وزن کشی به صورت هفتگی انجام شد. در سنین 14 و 28 روزگی از هر پن یک جوجه به روش شکستن مهره گردن کشته شد و محتویات ایلئوم جمع آوری و برای بررسی میکروبی استفاده شدند. در پایان دوره (49 روزگی) از هر یک جوجه کشته و وزن دستگاه گوارش، کبد، پانکراس و چربی حفره بطنی به صورت جداگانه اندازه گیری شد. تعداد کل میکروب های هوازی (Total Aerobic Counts, TAC) و کلی فرم ها در نمونه های گرفته شده از ایلئوم با استفاده از محیط کشت های باکتریولوژیک مناسب و روش های شمارش صفحه ای استاندارد (Aerobic Plate Count, APC) و شمارش صفحه ای سطحی (Surface Plate Count, SPC) ارزیابی گردید. هیچ گونه تفاوت معنی داری از لحاظ افزایش وزن، مصرف غذا، ضریب تبدیل، وزن زنده و وزن های دستگاه گوارش، کبد، پانکراس و چربی حفره بطنی بین تیمارها دیده نشد. هم چنین تفاوت های بین تیمارها از نظر تعداد کل میکروب های هوازی و کلی فرم ها معنی دار نبود.نتایج پژوهش حاضر بیان می دارد که افزودن اسید استیک به عنوان یک اسید آلی به آب آشامیدنی در سطوح فوق، عملکرد جوجه های گوشتی و نیز تعداد کل میکروب های هوازی و کلی فرم ها در محتویات ایلئوم را تحت تاثیر قرار نمی دهد.