مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

395
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

511
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

افزودن میوه بلوط ایرانی (Quercus brantii) به جیره غذایی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758 ) و اثرات آن بر عملکرد رشد، ترکیبات لاشه و مقاومت در برابر تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 90

چکیده

 در این تحقیق, تاثیر افزودن آرد میوه بلوط ایرانی بر عملکرد رشد, ترکیب لاشه و مقاومت در برابر تنش شوری در ماهی کپور معمولی مورد بررسی قرار گرفت. شش تیمار غذایی شامل: 1-فاقد بلوط و اتوکلاو نشده, 2-فاقد بلوط و 2 دقیقه اتوکلاو شده, 3-فاقد بلوط و10 دقیقه اتوکلاو شده, 4-حاوی ده درصد بلوط و اتوکلاو نشده, 5-حاوی ده درصد بلوط و2دقیقه اتوکلاو شده و 6-حاوی ده درصد بلوط و10دقیقه اتوکلاو شده در نظر گرفته شد. بعد از 6 هفته نتایج نشان داد که وزن و طول کل در تیمار 2 از بقیه بیشتر بود. این افزایش نسبت به تمام تیمارها بجز 4 معنی دار بود (05/0>p). اتوکلاو کردن غذا سبب کاهش معنی دار پروتئین و افزایش معنی دار رطوبت لاشه گردید و این اثر با افزایش مدت اتوکلاو تشدید شد. اتوکلاو کردن کوتاه مدت سبب افزایش معنی دار چربی لاشه گردید در حالیکه اتوکلاو کردن طولانی مدت, منجر به کاهش معنی دار آن شد. افزودن آرد بلوط به جیره غذایی به طور معنی دار سبب کاهش پروتئین و چربی لاشه و افزایش رطوبت آن گردید. بر این اساس اگر چه تفاوت معنی داری بین وزن نهایی ماهیان تیمارهای 1 و 4 وجود نداشت اما جایگزینی آرد گندم با آرد بلوط در سطح 10 درصد نامطلوب بود. در جیره های اتوکلاو نشده یا اتوکلاو شده به مدت کوتاه, آرد بلوط سبب کاهش معنی دار خاکستر لاشه شد. بیشترین میزان بقاء در برابر تنش شوری در تیمار 2 و کمترین میزان بقاء در تیمارهای 1 و 6 مشاهده گردید. هنگامی که از اتوکلاو (حرارت) در ساخت غذا استفاده شد, افزودن آرد بلوط به جیره غذایی سبب کاهش معنی دار میزان بقاء در برابر تنش شوری گردید. به طور کلی, با توجه به عملکرد رشد, ترکیب لاشه و میزان مقاومت ماهی کپور در برابر تنش, مطالعه مصرف آرد بلوط در سطوح کمتر از 10 درصد جیره توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طالبیان نیک، سیده سکینه، و علمداری، حجت اله. (1399). افزودن میوه بلوط ایرانی (Quercus brantii) به جیره غذایی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758 ) و اثرات آن بر عملکرد رشد, ترکیبات لاشه و مقاومت در برابر تنش شوری. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 29(2 )، 83-90. SID. https://sid.ir/paper/4317/fa

    Vancouver: کپی

    طالبیان نیک سیده سکینه، علمداری حجت اله. افزودن میوه بلوط ایرانی (Quercus brantii) به جیره غذایی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758 ) و اثرات آن بر عملکرد رشد, ترکیبات لاشه و مقاومت در برابر تنش شوری. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1399؛29(2 ):83-90. Available from: https://sid.ir/paper/4317/fa

    IEEE: کپی

    سیده سکینه طالبیان نیک، و حجت اله علمداری، “افزودن میوه بلوط ایرانی (Quercus brantii) به جیره غذایی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758 ) و اثرات آن بر عملکرد رشد, ترکیبات لاشه و مقاومت در برابر تنش شوری،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 29، no. 2 ، pp. 83–90، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4317/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا