مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

533
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

565
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تطبیقی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ژلاتین استخراج شده از فانوس ماهی Benthosema pterotum Alcock, 1890) ) و ژلاتین گاوی

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 63

چکیده

 در این مطالعه برای نخستین بار ژلاتین فانوس ماهی (Benthosema pterotum Alcock, 1890), با هدف استفاده بهینه از این صید جانبی ارزشمند استخراج گردید. ترکیبات (رطوبت, خاکستر, پروتئین), قدرت ژلی, دمای ژل شدن و دمای ذوب شدن ژلاتین استخراج شده, بررسی و با خواص ژلاتین تجاری گاوی موجود در بازار, مقایسه شد. دو نمونه ژلاتین مورد بررسی همچنین از لحاظ خصوصیات رنگی با یکدیگر مقایسه شدند. میزان رطوبت و خاکستر ژلاتین فانوس ماهی در مقایسه با ژلاتین گاوی به طور معنی داری بیشتر بود. رطوبت و خاکستر ژلاتین فانوس ماهی بترتیب برابر با 1/0± 2/8 % و 1/0± 2/3 % اندازه گیری شد. میزان پروتئین ژلاتین گاوی به طور معنی داری بالاتر از میزان پروتئین ژلاتین فانوس ماهی و برابر با 1/0± 7/91 % اندازه گیری شد, در حالی که میزان پروتئین ژلاتین فانوس ماهی برابر با 1/0± 3/86 % بود (p<0/05). دما و زمان ذوب ژلاتین فانوس ماهی (5/0± 23 درجه سانتی گراد, 0/2± 135 ثانیه), به دلیل کم بودن مقدار هیدروکسی پرولین در آن, به طور معنی داری پایین تر از دما و زمان ذوب ژلاتین گاوی بود (5/0± 26 درجه سانتی گراد, 0/1± 150 ثانیه) که در کل از مزایای ژلاتین ماهی می باشد (p<0/05). اختلاف معنی داری بین قدرت ژلی ژلاتین فانوس ماهی (00/1± 45 گرم) و ژلاتین گاوی (2/1± 240 گرم) مشاهده شد (p<0/05). ژلاتین گاوی از لحاظ فاکتورهای رنگی, در مقایسه با ژلاتین استخراج شده از فانوس ماهی, دارای کیفیت بهتر بود. در مجموع, از ژلاتین فانوس ماهی می توان به عنوان یک منبع اقتصادی و حلال در بسیاری از صنایع, با رویکرد بیوتکنولوژی, به جای ژلاتین خوک و گاو استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسگرزاده، فهیمه، عطایی، مریم، و چوبکار، نسرین. (1399). مقایسه تطبیقی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ژلاتین استخراج شده از فانوس ماهی Benthosema pterotum Alcock, 1890) ) و ژلاتین گاوی. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 29(2 )، 53-63. SID. https://sid.ir/paper/4319/fa

    Vancouver: کپی

    عسگرزاده فهیمه، عطایی مریم، چوبکار نسرین. مقایسه تطبیقی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ژلاتین استخراج شده از فانوس ماهی Benthosema pterotum Alcock, 1890) ) و ژلاتین گاوی. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1399؛29(2 ):53-63. Available from: https://sid.ir/paper/4319/fa

    IEEE: کپی

    فهیمه عسگرزاده، مریم عطایی، و نسرین چوبکار، “مقایسه تطبیقی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ژلاتین استخراج شده از فانوس ماهی Benthosema pterotum Alcock, 1890) ) و ژلاتین گاوی،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 29، no. 2 ، pp. 53–63، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4319/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button