Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

692
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

190
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه گروه بندی ارقام برنج با استفاده از داده های الکتروفورز SDS-PAGE پروتئین های ذخیره ای دانه و داده های صفات کمی

صفحات

 صفحه شروع 1251 | صفحه پایان 1262

چکیده

 شناخت کافی از تنوع ژنتیکی و طبقه بندی ژرم پلاسم ها جهت انتخاب والدین مناسب برای اهداف به نژادی لازم و ضروری است. در این تحقیق از الگوی الکتروفورز پروتئینهای ذخیره ای ارقام برنج و داده های حاصل از اندازه گیری صفات کمی برای بررسی تنوع ژنتیکی و طبقه بندی مجموعه ای از برنجهای ایرانی و خارجی استفاده شد. بدین منظور تعداد 49 رقم برنج ایرانی و خارجی از موسسه تحقیقات برنج کشور تهیه و در مزرعه آموزشی آموزشکده کشاورزی تنکابن در قالب طرح لاتیس مربع با دو تکرار مورد مطالعه قرار گرفتند. تجزیه واریانس داده ها نشان داد که ژنوتیپهای مورد مطالعه از نظر صفات بررسی شده دارای اختلاف معنی داری با هم هستند. وراثت پذیری عمومی صفات از 88% برای تعداد پنجه کل و عرض برگ پرچم تا 99% برای زمان ظهور %50 خوشه ها و زمان رسیدن متغیر بود. تجزیه خوشه ای به روش "وارد" برای داده های مزرعه ای و UPGMA برای داده های الکتروفورزی, ژنوتیپهای مورد مطالعه را بترتیب در 4 و 5 گروه قرار داد. در این تحقیق گروه بندی بر اساس باندهای پروتئینی توانست مانند تجزیه خوشه ای بر مبنای صفات زراعی تا حدود زیادی ارقام بومی را از سایر ارقام جدا نماید. داده های حاصل از الکتروفورز به میزان زیادی توانایی تکمیل داده های مرفولوژیکی را داشته و می توانند مکمل هم باشند. مضافا اینکه تکرار آزمایشات مشابه به همراه تعداد بیشتری از صفات برای نیل به نتیجه دقیقتر توصیه می شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

ابوذری گزاف رودی، ابوذر، ولی زاده، مصطفی، هنرنژاد، رحیم، و فتوکیان، محمدحسین. (1384). مقایسه گروه بندی ارقام برنج با استفاده از داده های الکتروفورز SDS-PAGE پروتئین های ذخیره ای دانه و داده های صفات کمی. علوم کشاورزی ایران، 36(5)، 1251-1262. SID. https://sid.ir/paper/433287/fa

Vancouver: کپی

ابوذری گزاف رودی ابوذر، ولی زاده مصطفی، هنرنژاد رحیم، فتوکیان محمدحسین. مقایسه گروه بندی ارقام برنج با استفاده از داده های الکتروفورز SDS-PAGE پروتئین های ذخیره ای دانه و داده های صفات کمی. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1384؛36(5):1251-1262. Available from: https://sid.ir/paper/433287/fa

IEEE: کپی

ابوذر ابوذری گزاف رودی، مصطفی ولی زاده، رحیم هنرنژاد، و محمدحسین فتوکیان، “مقایسه گروه بندی ارقام برنج با استفاده از داده های الکتروفورز SDS-PAGE پروتئین های ذخیره ای دانه و داده های صفات کمی،” علوم کشاورزی ایران، vol. 36، no. 5، pp. 1251–1262، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/433287/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا