مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,094
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

533
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ایجاد ماهیان تتراپلوئید قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) به وسیله شوک گرمایی

صفحات

 صفحه شروع 143 | صفحه پایان 152

چکیده

 در این تحقیق مناسب ترین دما و مدت شوک دهی (شوک گرمایی) و زمان پس از لقاح جهت ارتقا تتراپلوئیدی در ماهی قزل آلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. این امر با استفاده از شوک گرمایی 28 درجه سانتی گراد در زمان های متفاوت پس از لقاح (5/49, 54, 58.5, 63, 67.5, 76.5 و 81 درجه – ساعت) و مدت زمانهای متفاوت شوک دهی (8 , 10 و 12 دقیقه) اعمال گردید. تجزیه و تحلیل گسترشهای خونی به روش اندازه گیری مساحت و حجم هسته ای و سلولی گلبول های قرمز خون مشخص نمود که در تیمارهای مختلف, تتراپلوئیدی به میزان صفر تا 75 درصد القا گردیده است. لیکن بالاترین بازده تتراپلوئیدی در شوک گرمایی 28 درجه سانتی گراد در زمان 74 درجه - ساعت پس از لقاح و در مدت زمان شوک دهی 12 دقیقه حاصل گردید که در این تیمار بازده تتراپلوئیدی 4/8 درصد بوده است. تشخیص تتراپلوئیدی در ماهیان, به روش رنگ آمیزی نیترات نقره و تعیین حداکثر تعداد هستک ها در سلول نیز تایید گردید. تعداد هستک ها در سلول های دیپلوئید 1 (2n) تا 2 عدد و در سلولهای تتراپلوئید 3 (4n) تا 4 عدد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کلباسی، محمدرضا، باقری، علی، پورکاظمی، محمد، و عبدالحی، حسین. (1382). بررسی ایجاد ماهیان تتراپلوئید قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) به وسیله شوک گرمایی. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 12(4)، 143-152. SID. https://sid.ir/paper/4333/fa

    Vancouver: کپی

    کلباسی محمدرضا، باقری علی، پورکاظمی محمد، عبدالحی حسین. بررسی ایجاد ماهیان تتراپلوئید قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) به وسیله شوک گرمایی. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1382؛12(4):143-152. Available from: https://sid.ir/paper/4333/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا کلباسی، علی باقری، محمد پورکاظمی، و حسین عبدالحی، “بررسی ایجاد ماهیان تتراپلوئید قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) به وسیله شوک گرمایی،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 12، no. 4، pp. 143–152، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4333/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button