Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

777
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

178
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات کمی و کیفی میزان پروتئین، کلروفیل و کاروتنوئید در کلزای تراریخت شده با آنتی سنس ژن گلوتامین سنتتاز (GS1)

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 119

چکیده

 بررسی گیاهان تراریخت در پروژه انتقال ژن, از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این پژوهش, نسل دوم (T1) گیاهان تراریخت کلزا که ژن گلوتامین سنتتاز در جهت آنتی سنس به آنها منتقل شده بود, مورد بررسی قرار گرفت. میزان پروتئین کل محلول برگ و مقدار کلروفیل های a, b و کاروتنوئید, با استفاده از روش اسپکتروفوتومتری و معادلات مربوطه تعیین شد. میزان کمی پروتئین در برگ های کلزا در مراحل مختلف رشدی گیاه و تیمارهای مختلف بررسی شد که در مرحله قبل از گل دهی (MG1) شروع به افزایش نموده و در زمان گل دهی (MG2) به بیشترین میزان رسید و در مرحله پیری برگ (SS) مقدار پروتئین کل کاهش نشان داد.در مقایسه بین تیمارها, تیمار A2 بیشترین میزان پروتئین و تیمار A6 کمترین مقدار را نشان دادند. از نظر میزان کلروفیل های a و b بین تیمارهای مورد مطالعه اختلاف معنی داری مشاهده نشد ولی بین مراحل مختلف رشد کلزا تفاوت معنی دار بوده و مرحله MG2 بیشترین و SS کمترین میزان کلروفیل های a و b را نشان دادند. به منظور مطالعه الگوهای باندی در پروتئین های استخراج شده از گیاهان تراریخت در مقایسه با گیاه شاهد از روش اس.دی.اس.پیج استفاده شد که در مقایسه الگوهای باندی حاصل از مرحله MG1 تفاوت قابل ملاحظه ای بین باندها دیده نشد, ولی در باندهای حاصل از مراحل MG2 و YG تفاوت هایی مشاهده شد. در مرحله YG اختلاف بین تیمارهای A5, A3, A4 و A6 با شاهد در موقعیت وزنی 41 کیلو دالتون و بین تیمارهای A1 و A2 با تیمار شاهد در موقعیت 23.6 کیلو دالتون مشاهده گردید. در مورد باندهای حاصل از مرحله MG2 نیز بین تیمارهای A1, A3, A4 و A6 با تیمار شاهد در موقعیت وزنی 57 کیلو دالتون اختلافاتی وجود داشت. با توجه به این که کلیه شرایط برای رشد, استخراج پروتئین و آنالیز ماکرومولکول ها در گیاهان تراریخت و شاهد کاملا کنترل شده و مشابه بوده است, در نتیجه می توان احتمال داد که تفاوت های مشاهده شده در گیاهان تراریخت نسبت به گیاهان شاهد به دلیل اثر آنتی سنس ژن گلوتامین سنتتازمی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    جلالی جواران، مختار، هاشم زاده، حمید، و موسوی، امیر. (1383). بررسی تغییرات کمی و کیفی میزان پروتئین, کلروفیل و کاروتنوئید در کلزای تراریخت شده با آنتی سنس ژن گلوتامین سنتتاز (GS1). علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 8(2)، 107-119. SID. https://sid.ir/paper/433437/fa

    Vancouver: کپی

    جلالی جواران مختار، هاشم زاده حمید، موسوی امیر. بررسی تغییرات کمی و کیفی میزان پروتئین, کلروفیل و کاروتنوئید در کلزای تراریخت شده با آنتی سنس ژن گلوتامین سنتتاز (GS1). علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1383؛8(2):107-119. Available from: https://sid.ir/paper/433437/fa

    IEEE: کپی

    مختار جلالی جواران، حمید هاشم زاده، و امیر موسوی، “بررسی تغییرات کمی و کیفی میزان پروتئین, کلروفیل و کاروتنوئید در کلزای تراریخت شده با آنتی سنس ژن گلوتامین سنتتاز (GS1)،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 8، no. 2، pp. 107–119، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/433437/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا