Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,408
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

184
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین اندازه ذرات علف یونجه خشک با سیستم پنسیلوانیا و اثر آن روی توان تولیدی گاوهای شیرده

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 107

چکیده

 هدف از این پژوهش اندازه گیری طول قطعات علف خشک یونجه و ارزیابی اثرات اندازه ذرات یونجه در جیره مصرفی گاوهای شیرده روی توان تولیدی گاوها (خوراک مصرفی, شیر تولیدی, ترکیبات شیر, pH مایع شکمبه, ...) بود. در این پژوهش 12 راس گاو هلشتاین شیرده (84 ± 19 روز پس از زایش با وزن 580 ± 55 کیلوگرم, زایش دوم و سوم) در طرح چرخشی متوازن با چهار جیره, سه دوره و سه بلوک (چهار راس گاو در هر بلوک) تحت آزمایش قرار گرفتند. طول هر دوره 28 روز بود, گاوها به طور انفرادی با جیره های مورد آزمون تغذیه می شدند, جیره ها از لحاظ انرژی, پروتئین و دیگر مواد مغذی و معدنی یکسان بودند فقط تفاوت آنها در اندازه ذرات یونجه مصرفی بود, یونجه با دستگاه دارای توری 40, 20, 10 و 100 میلی متری خرد شد که میانگین طول هندسی آن روی الک های دستگاه پنسیلوانیا به ترتیب برابر 4.78, 4.44, 2.86 و 7.36 میلی متر بود. نتایج این پژوهش نشان داد: با افزایش طول قطعات خوراک مصرفی (برای جیره به ترتیب 21.04, 21.49, 22.08 و 20.61 کیلوگرم ماده خشک در روز) کاهش یافت (P<0.05). جیره حاوی یونجه با میانگین هندسی 2.86 میلیمتر کمترین درصد چربی 2.77 ± 0.32 و بالاترین درصد چربی 3.51 ± 0.3, 3.43 ± 0.4 و 3.61 ± 0.32 متعلق به جیره های حاوی شماره 2 الی 4 بود (P<0.05). میانگین مقدار شیر تولیدی بر اساس 4% چربی تصحیح شده به ترتیب برای جیره های 1 الی 4 برابر 32.45 ± 5.10, 30.42 ± 2.19, 27.86 ± 3.29 و 33.82 ± 5.58 کیلوگرم در روز (P<0.05) بود. ضریب تبدیل جیره به شیر تولیدی به ترتیب برابر 0.65, 0.71, 0.79 و (P<0.05) 0.61 بود. اختلاف بین میانگین pH شکمبه معنی دار (P<0.05) بود, pH برای جیره 1 برابر 5.58 و برای جیره های دیگر از 6 بالاتر بود. طول اندازه قطعات یونجه روی متابولیت های خون اثر معنی داری نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیک خواه، علی، نصوحی، مسعود، و زالی، ابوالفضل. (1384). تعیین اندازه ذرات علف یونجه خشک با سیستم پنسیلوانیا و اثر آن روی توان تولیدی گاوهای شیرده. علوم کشاورزی ایران، 36(1)، 99-107. SID. https://sid.ir/paper/436236/fa

    Vancouver: کپی

    نیک خواه علی، نصوحی مسعود، زالی ابوالفضل. تعیین اندازه ذرات علف یونجه خشک با سیستم پنسیلوانیا و اثر آن روی توان تولیدی گاوهای شیرده. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1384؛36(1):99-107. Available from: https://sid.ir/paper/436236/fa

    IEEE: کپی

    علی نیک خواه، مسعود نصوحی، و ابوالفضل زالی، “تعیین اندازه ذرات علف یونجه خشک با سیستم پنسیلوانیا و اثر آن روی توان تولیدی گاوهای شیرده،” علوم کشاورزی ایران، vol. 36، no. 1، pp. 99–107، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/436236/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا