مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

683
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

235
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نیتروژن و منگنز بر رشد و ترکیب شیمیایی اسفناج

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 84

چکیده

 معمولا کمبود نیتروژن بیش از دیگر عناصر غذایی عامل محدود کننده رشد گیاهان زراعی است. کمبود منگنز نیز در برخی از خاک های آهکی ایران گزارش شده است. هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر نیتروژن, منگنز و برهم کنش آنها بر رشد و ترکیب شیمیایی اسفناج (Spinacia oleracea L.) در شرایط گلخانه ای بود. آزمایش در یک خاک از سری چیتگر با نام تاکسونومی thermic, Typic Calcixerept Fine-loamy, carbonatic به صورت فاکتوریل در چارچوب طرح کاملا تصادفی, شامل پنج سطح نیتروژن (صفر, 50, 100, 200 و 400 میلی گرم در کیلوگرم خاک به صورت آمونیوم نیترات) و سه سطح منگنز (صفر, 15 و 30 میلی گرم در کیلوگرم خاک به صورت منگنز سولفات), در چهار تکرار انجام شد. مدت رشد گیاهان در گلخانه 60 روز بود, و در هنگام برداشت از یک کلروفیل متر دستی مدل SPAD-502 برای ارزیابی وضعیت کلروفیل برگ استفاده گردید.کاربرد نیتروژن و منگنز وزن خشک اندام هوایی, غلظت و جذب کل نیتروژن, غلظت و جذب کل منگنز, نسبت Mn:Fe  و اعداد خوانده شده توسط کلروفیل متر دستی روی برگ را در گیاه اسفناج به طور معنی داری افزایش داد. کاربرد نیتروژن, غلظت و جذب کل روی, مس و جذب کل آهن را در گیاه به طور معنی داری افزایش, ولی غلظت آهن را کاهش داد. مصرف منگنز باعث کاهش غلظت آهن و روی, ولی افزایش معنی دار جذب کل آهن و مس در اسفناج گردید. هنگامی که حداکثر وزن ماده خشک به دست آمد, عدد خوانده شده توسط کلروفیل متر در حدود 40 بود. چنانچه نتایج حاصل از این پژوهش در شرایط مزرعه نیز تایید گردد, می توان توصیه کودی مناسبی برای مصرف نیتروژن و منگنز درکشت اسفناج ارایه نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رونقی، عبدالمجید، پرویزی، یحیی، و کریمیان، نجفعلی. (1380). تاثیر نیتروژن و منگنز بر رشد و ترکیب شیمیایی اسفناج. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 5(4)، 71-84. SID. https://sid.ir/paper/442291/fa

    Vancouver: کپی

    رونقی عبدالمجید، پرویزی یحیی، کریمیان نجفعلی. تاثیر نیتروژن و منگنز بر رشد و ترکیب شیمیایی اسفناج. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1380؛5(4):71-84. Available from: https://sid.ir/paper/442291/fa

    IEEE: کپی

    عبدالمجید رونقی، یحیی پرویزی، و نجفعلی کریمیان، “تاثیر نیتروژن و منگنز بر رشد و ترکیب شیمیایی اسفناج،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 5، no. 4، pp. 71–84، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/442291/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button