مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

697
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

150
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات کیفیت زه آب زهکش های مهم تخلیه شونده به زاینده رود و اثر آنها بر این رودخانه در یک دوره یکساله

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 27

چکیده

 زاینده رود یکی از عوامل حیات منطقه مرکزی ایران است و حفظ کیفیت آب آن حایز اهمیت می باشد. شور شدن و آلایش آب این رودخانه به انواع آلاینده های معدنی و آلی, خطرات جدی را برای سلامتی محیط زیست و کشاورزی منطقه به وجود می آورد. با وجود نقش شناخته شده زهکش های تخلیه شونده به زاینده رود در تغییرات کیفی آن, اطلاعاتی در مورد کیفیت و حجم زه آب این زهکش ها در دسترس نیست. هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی وضعیت کمی و کیفی زه آب های تخلیه شونده به زاینده رود, از طریق سه زهکش مهم ذوب آهن, رودشت و سگزی, و هم چنین ارزیابی آثار آنها بر کیفیت آب رودخانه می باشد. بدین منظور, در سال 1377 نمونه های ماهیانه آب از سه زهکش فوق برداشته شد و پارامترهای مختلف شیمیایی و دبی هر زهکش در محل تخلیه آن به رودخانه اندازه گیری گردید.نتایج نشان داد که pH هر سه زهکش قلیایی است و تاثیر منفی بر آب رودخانه ندارد. میانگین سالیانه EC زهکش های ذوب آهن, رودشت و سگزی به ترتیب 56/5, 18/27 و 41/42 دسی زیمنس بر متر, و میزان نمک تخلیه شده از آنها به رودخانه به ترتیب 39258, 37672 و 259781 تن در سال بود. میانگین سالیانه غلظت ازت در زه آب ها به ترتیب 49/4, 92/3 و 18/4 میلی گرم در لیتر, و غلظت فسفر در زه آب ها به ترتیب 26/0, 16/0 و 12/0 میلی گرم در لیتر می باشد. مهم ترین اثر زهکش های مزبور بر کیفیت آب زاینده رود افزایش شوری آب این رودخانه, به ویژه در پایین دست است. افزایش شوری آب زاینده رود پس از تخلیه زهکش سگزی به حدی است که آب رودخانه را برای کلیه مصارف غیرقابل استفاده می کند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کلباسی، محمود، و موسوی، سیدفرهاد. (1379). تغییرات کیفیت زه آب زهکش های مهم تخلیه شونده به زاینده رود و اثر آنها بر این رودخانه در یک دوره یکساله. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 4(3)، 13-27. SID. https://sid.ir/paper/444138/fa

    Vancouver: کپی

    کلباسی محمود، موسوی سیدفرهاد. تغییرات کیفیت زه آب زهکش های مهم تخلیه شونده به زاینده رود و اثر آنها بر این رودخانه در یک دوره یکساله. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1379؛4(3):13-27. Available from: https://sid.ir/paper/444138/fa

    IEEE: کپی

    محمود کلباسی، و سیدفرهاد موسوی، “تغییرات کیفیت زه آب زهکش های مهم تخلیه شونده به زاینده رود و اثر آنها بر این رودخانه در یک دوره یکساله،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 4، no. 3، pp. 13–27، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/444138/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button