مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

613
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

150
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی خصوصیات جوانه زنی بذر دو توده زراعی و طبیعی آویشن خراسانی (Thymus transcasicus Klokov) با استفاده از مدل های رگرسیونی

صفحات

 صفحه شروع 249 | صفحه پایان 257

چکیده

 به منظور ارزیابی خصوصیات جوانه زنی و تعیین درجه حرارت های کاردینال جوانه زنی آویشن خراسانی, آزمایشی با دو توده بذری زراعی و طبیعی در دماهای ثابت 2,5,10,150,20,25,30,350,40,45 درجه سانتی گراد در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار انجام شد. دو توده بذری به منظور بررسی تفاوت ویژگی های جوانه زنی بر اساس سه مدل رگرسیونی:-5 پارمتری بتا, خطوط متقاطع و چند جمله ای درجه دوم مورد آزمون قرار گرفتند. اثر دما بر درصد و سرعت جوانه زنی در هر توده بذری معنی دار بود. در هر دوتوده بذری, بالاترین درصد جوانه زنی در دامنه حرارتی 10-30C در حالیکه بالاترین سرعت جوانه زنی در درجه حرارات 30C مشاهد شده. اگرچه میانگین درصد و سرعت جوانه زنی برا یتوده بذری زراعی بیشتر از توده بذری طبیعی بود اما نوسانات درصد و سرعت جوانه زنی در واکنش به درجه حرارت در توده طبیعی بیشتر نمایان بود. بهترین مدل برازش داده شده در دماهای ذکر شده, مدل -5 پاراکتری بتا و خطوط متقاطع برای هر دو توده بذری بود با وجود این, مدل -5 پارامتری بتا مناسبترین برازش را خصوصا برای توده طبیعی نشان داد. بر اساس رگرسیون ین سرعت جوانه زنی و درجه حرارت در هر دو توده بذری, درجه حرارت های کاردینال جوانه زنی (پایه, مطلوب و حداکثر) به ترتیب (1.2-3.84) , (25.8-29.1) و (45-48) درجه سانتی گراد برای توده زراعی و (1.0-3.3), (24.9-29)و (45-46) درجه سانتی گراد برای توده طبیعی بدست آمد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

تبریزی، لیلا، کوچکی، علیرضا، نصیری محلاتی، مهدی، و رضوانی مقدم، پرویز. (1386). ارزیابی خصوصیات جوانه زنی بذر دو توده زراعی و طبیعی آویشن خراسانی (Thymus transcasicus Klokov) با استفاده از مدل های رگرسیونی. پژوهشهای زراعی ایران، 5(2)، 249-257. SID. https://sid.ir/paper/444950/fa

Vancouver: کپی

تبریزی لیلا، کوچکی علیرضا، نصیری محلاتی مهدی، رضوانی مقدم پرویز. ارزیابی خصوصیات جوانه زنی بذر دو توده زراعی و طبیعی آویشن خراسانی (Thymus transcasicus Klokov) با استفاده از مدل های رگرسیونی. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1386؛5(2):249-257. Available from: https://sid.ir/paper/444950/fa

IEEE: کپی

لیلا تبریزی، علیرضا کوچکی، مهدی نصیری محلاتی، و پرویز رضوانی مقدم، “ارزیابی خصوصیات جوانه زنی بذر دو توده زراعی و طبیعی آویشن خراسانی (Thymus transcasicus Klokov) با استفاده از مدل های رگرسیونی،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 5، no. 2، pp. 249–257، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/444950/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button