به منظور ارزیابی خصوصیات جوانه زنی و تعیین درجه حرارت های کاردینال جوانه زنی آویشن خراسانی، آزمایشی با دو توده بذری زراعی و طبیعی در دماهای ثابت 2,5,10,150,20,25,30,350,40,45 درجه سانتی گراد در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار انجام شد. دو توده بذری به منظور بررسی تفاوت ویژگی های جوانه زنی بر اساس سه مدل رگرسیونی:-5 پارمتری بتا، خطوط متقاطع و چند جمله ای درجه دوم مورد آزمون قرار گرفتند. اثر دما بر درصد و سرعت جوانه زنی در هر توده بذری معنی دار بود. در هر دوتوده بذری، بالاترین درصد جوانه زنی در دامنه حرارتی 10-30C در حالیکه بالاترین سرعت جوانه زنی در درجه حرارات 30C مشاهد شده. اگرچه میانگین درصد و سرعت جوانه زنی برا یتوده بذری زراعی بیشتر از توده بذری طبیعی بود اما نوسانات درصد و سرعت جوانه زنی در واکنش به درجه حرارت در توده طبیعی بیشتر نمایان بود. بهترین مدل برازش داده شده در دماهای ذکر شده، مدل -5 پاراکتری بتا و خطوط متقاطع برای هر دو توده بذری بود با وجود این، مدل -5 پارامتری بتا مناسبترین برازش را خصوصا برای توده طبیعی نشان داد. بر اساس رگرسیون ین سرعت جوانه زنی و درجه حرارت در هر دو توده بذری، درجه حرارت های کاردینال جوانه زنی (پایه، مطلوب و حداکثر) به ترتیب (1.2-3.84) ، (25.8-29.1) و (45-48) درجه سانتی گراد برای توده زراعی و (1.0-3.3)، (24.9-29)و (45-46) درجه سانتی گراد برای توده طبیعی بدست آمد.