Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

721
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

517
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه میزان آهن و ارزیابی خطر (HQ) در عضله ماهیان دریایی و ماهیان پرورشی در استان خوزستان

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

 در این تحقیق به بررسی میزان آهن و ارزیابی خطر (HQ) درعضله ماهیان دریایی, هامور معمولی (Epinephelus coioides), شانک زرد باله (Acanthopagrus latus), کفشک زبان گاوی (Cynoglossus arel) و حلوا سفید (Pampus argenteus) و ماهیان پرورشی کپور معمولی (Cyprinus carpio), کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella), کپور سرگنده کپور سرگنده (Aristichthys nobilis) و کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) در استان خوزستان در جنوب غربی ایران پرداخته شد . نمونه برداری ماهیان دریایی (15 عدد از هرگونه) از بنادر صیادی بحرکان, بندر امام خمینی و آبادان و نمونه برداری ماهیان پرورشی (15 عدد از هر گونه) از مرکز پرورش ماهیان آزادگان در سال 1393 صورت پذیرفت. . غلظت آهن از روش هضم مرطوب و باکمک دستگاه جذب اتمی Perkin Elmer 4100 اندازه گیری شد. نتایج این تحقیق نشان داد که میانگین غلظت آهن در ماهیان پرورشی برابر با 17.08±1.21 میلی گرم بر کیلوگرم وزن خشک و در ماهیان دریایی 10.68±3.66 میلی گرم بر کیلوگرم وزن خشک بود (p<0.05) بالاترین غلظت آهن عضله بین ماهیان دریایی مورد تحقیق مربوط به ماهی کفشک زبان گاوی و برابر با 15.50±0.52 میلی گرم بر کیلوگرم وزن خشک بود که با میزان آهن عضله در سایر ماهیان دریایی به جزء ماهی آمور اختلاف معنی داری داشت (P<0.05) همچنین پایین ترین غلظت آهن مربوط به ماهی هامور با غلظت 7.34±0.24 میلی گرم بر کیلوگرم وزن خشک عضله بود که با غلظت عنصر آهن در سایر ماهی ها به استثنای شانک اختلاف معنی داری داشت (P<0.05). بالاترین غلظت آهن عضله بین ماهیان پرورشی مورد تحقیق مربوط به ماهی بیگهد کپورسرگنده و برابر با 18.16±0.30 میلی گرم بر کیلوگرم وزن خشک عضله بود که تنها با میزان آهن عضله در کپور علفخوار اختلاف معنی داری داشت (P<0.05). میانگین ارزیابی خطر آهن در ماهیان پرورشی برابر با 0.61 و در ماهیان دریایی 0.38 بود (P<0.05). بالاترین ارزیابی خطر در ماهیان دریایی مورد مطالعه مربوط به ماهی کپور کفشک زبان گاوی (HQ-0.55) و پایین ترین ارزیابی خطر در این گروه مربوط به ماهی هامور (HQ=0.26) و شانک (HQ=0.3) بود. ارزیابی خطر در ماهیان پرورشی مورد مطالعه به ترتیب ماهی کپور سرگنده HQ=0.65, کپور معمولی HQ=0.63, فیتوفاگ HQ=0.61 و در ماهی آمور HQ=0.55 بود. ارزیابی خطر در تمام نمونه ها کمتر از یک بود بنابراین تغدیه از ماهیان مورد تحقیق هیچگونه خطری از نظر میزان آهن ورودی به بدن انسان ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسکری ساری، ابوالفضل، و کریمی ساری، وحیده. (1395). مقایسه میزان آهن و ارزیابی خطر (HQ) در عضله ماهیان دریایی و ماهیان پرورشی در استان خوزستان. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 25(5)، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/4464/fa

    Vancouver: کپی

    عسکری ساری ابوالفضل، کریمی ساری وحیده. مقایسه میزان آهن و ارزیابی خطر (HQ) در عضله ماهیان دریایی و ماهیان پرورشی در استان خوزستان. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1395؛25(5):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/4464/fa

    IEEE: کپی

    ابوالفضل عسکری ساری، و وحیده کریمی ساری، “مقایسه میزان آهن و ارزیابی خطر (HQ) در عضله ماهیان دریایی و ماهیان پرورشی در استان خوزستان،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 25، no. 5، pp. 1–11، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4464/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا