مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

547
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر چهار غذای مختلف بر برخی شاخص های زیستی لارو و شفیره بالتوری سبز،Chrysoperla carnea (Steph.) (Neur.:Chrysopidae)، در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 486 | صفحه پایان 492

چکیده

 در این پژوهش تاثیر چهار غذای مختلف (تخم بید غلات, لاشه  حشرات کامل بید غلات, شته  سبز پنبه و شپشک آردآلود مرکبات) در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 50 تکرار بر برخی از شاخص های زیستی لارو و شفیره  بالتوری سبز,Chrysoperla carnea (Steph.) , مورد بررسی قرار گرفت. تخم های جمع آوری شده بالتوری سبز از مزارع گوجه فرنگی و کدو بعد از تفریخ به منظور خالص سازی, 5 نسل متوالی روی تخم شب پره مدیترانه ای آرد,(Zell.) Anagasta kuehniella, پرورش یافتند. لاروهای به دست آمده به صورت انفرادی و در دمای 1±27 درجه سانتی گراد, رطوبت نسبی 5±60 درصد و دوره نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی نگهداری و با طعمه های مورد نظر تغذیه شدند. نتایج نشان داد که تغذیه از تخم بید غلات و شته سبز پنبه, Glover Aphis gossypii سبب کاهش طول دوره لاروی و شفیرگی, افزایش وزن لارو و شفیره و نیز کاهش میزان مرگ و میر لاروها در مقایسه با لاشه حشرات کامل و شپشک آرد آلود مرکبات,(Risso)  Planococcus citri می شود و بنابراین جهت پرورش بالتوری سبز مناسب تر تشخیص داده شدند. نامطلوب بودن حشرات کامل بید غلات از نظر فیزیکی (مانند وجود فلس روی بدن) و یا چسبناک بودن سطح بدن پوره های شپشک آردآلود مرکبات سبب ناتوانی لاروها در تغذیه از آنها شده در نتیجه, دوره لاروی شکارگر طولانی تر و میزان مرگ و میر آنها افزایش یافت. بنابراین به عنوان غذای مناسب برای پرورش انبوه شکارگر تشخیص داده نشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بری دیزج، مرتضی، سرایلو، محمدحسن، افشاری، علی، پهلوانی، محمدهادی، و جوینده، علی. (1388). تاثیر چهار غذای مختلف بر برخی شاخص های زیستی لارو و شفیره بالتوری سبز,Chrysoperla carnea (Steph.) (Neur.:Chrysopidae), در شرایط آزمایشگاهی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 16(1 - ب (ویژه نامه))، 486-492. SID. https://sid.ir/paper/447154/fa

    Vancouver: کپی

    بری دیزج مرتضی، سرایلو محمدحسن، افشاری علی، پهلوانی محمدهادی، جوینده علی. تاثیر چهار غذای مختلف بر برخی شاخص های زیستی لارو و شفیره بالتوری سبز,Chrysoperla carnea (Steph.) (Neur.:Chrysopidae), در شرایط آزمایشگاهی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1388؛16(1 - ب (ویژه نامه)):486-492. Available from: https://sid.ir/paper/447154/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی بری دیزج، محمدحسن سرایلو، علی افشاری، محمدهادی پهلوانی، و علی جوینده، “تاثیر چهار غذای مختلف بر برخی شاخص های زیستی لارو و شفیره بالتوری سبز,Chrysoperla carnea (Steph.) (Neur.:Chrysopidae), در شرایط آزمایشگاهی،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 16، no. 1 - ب (ویژه نامه)، pp. 486–492، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/447154/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button