مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,177
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تغذیه از گونه های مختلف شته در نشو و نما و باروری بالتوری سبز Chrysoperla carnea Steph.( Neur., Chrysopidae) در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 40

چکیده

 به منظور مطالعه تاثیر تغذیه از شته ها در میزان باروری حشرات کامل بالتوری سبز و طول مدت مراحل مختلف زیستی آنها, اثرات تغذیه از سه گونه متفاوت شته ها شامل شته آرد آلود سیب (Dysaphis palantaginea) , شته سبز هلو (Myzus persicae) و شته اقاقیا (Aphis craccivora) در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت, حشرات کامل بالتوری سبز از محوطه مجتمع تحقیقاتی خلعت پوشان جمع آوری و با آب قند 10% تغذیه داده شدند. تخمهای حاصل از این حشرات جمع آوری گردید و یک نسل از آنها در روی شته سبز سیب پرورش داده شده و از تخمهای حاصل از آنها در آزمایشات بعدی استفاده به عمل آمد. پرورش لاروها با استفاده از ظروف پلاستیکی جایخی در انکوباتورتحت شرایط 8: 16 ساعت (نور به تاریکی) و دمای (25±1°C) و رطوبت نسبی 5 ± 75% انجام گردید. حشرات کامل حاصل از شفیره ها در طول مدت تخمگذاری با غذای مصنوعی (شامل آب و شکر و عصاره مخمر به نسبت وزنی 1:1:1) پرورش یافتند. اختلاف در طول مدت مراحل نارس در تغذیه از شته های مختلف در سطح احتمال 1% معنی دار بود. اثرات متقابل سنین مراحل نارس و گونه شته نیز در سطح احتمال 1% معنی دار شد. طول مدت مراحل مختلف لاروی و شفیرگی در گروه تغذیه شده با شته آرد آلود سیب بیشترین و این زمان در گروه تغذیه با شته اقاقیا کمترین بود. اختلاف در باروری حشرات کامل حاصل از لاروهای تغذیه کننده از سه گروه شته ها نیز در سطح احتمال 1% معنی دار بود و بیشترین باروری در حشرات کامل لاروهای تغذیه کننده از شته سبز هلو و کمترین آن در گروه تغذیه گر از شته آردآلود سیب بود. بنابراین, ممکن است سرعت نشو و نما و یا باروری یک شکارگر در تغذیه از شکار مطلوب افزایش یابد. نتایج حاکی از آن بود که شکار مطلوب, ضمن افزایش میزان تغذیه شکارگر از شکار و افزایش قدرت باروری حشرات کامل شکارگر, کاهش طول مدت نشو و نمایی آن را نیز در پی دارد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

قره خانی، غلامحسین، طالبی چایچی، پرویز، ملکی میلانی، حسن، و حجازی، میرجلال. (1383). تاثیر تغذیه از گونه های مختلف شته در نشو و نما و باروری بالتوری سبز Chrysoperla carnea Steph.( Neur., Chrysopidae) در شرایط آزمایشگاهی. دانش کشاورزی، 14(3)، 27-40. SID. https://sid.ir/paper/28756/fa

Vancouver: کپی

قره خانی غلامحسین، طالبی چایچی پرویز، ملکی میلانی حسن، حجازی میرجلال. تاثیر تغذیه از گونه های مختلف شته در نشو و نما و باروری بالتوری سبز Chrysoperla carnea Steph.( Neur., Chrysopidae) در شرایط آزمایشگاهی. دانش کشاورزی[Internet]. 1383؛14(3):27-40. Available from: https://sid.ir/paper/28756/fa

IEEE: کپی

غلامحسین قره خانی، پرویز طالبی چایچی، حسن ملکی میلانی، و میرجلال حجازی، “تاثیر تغذیه از گونه های مختلف شته در نشو و نما و باروری بالتوری سبز Chrysoperla carnea Steph.( Neur., Chrysopidae) در شرایط آزمایشگاهی،” دانش کشاورزی، vol. 14، no. 3، pp. 27–40، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28756/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button