مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

703
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

174
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دو نوع چربی محافظت شده در اوایل دوره شیردهی بر روی عملکرد گاوهای شیرده هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 44

چکیده

 به منظور مطالعه پاسخ عملکردی گاوهای پرتولید در اوایل دوره شیردهی به دو نوع چربی محافظت شده, 12 راس گاو هلشتاین (سه راس زایش اول و 9 راس چندشکم زایش کرده به ترتیب با روزهای شیردهی 24±1 روز و 28±4 روز) در قالب یک طرح چرخشی متوازن 3×3, مورد استفاده قرار گرفتند. گاوها به صورت تصادفی به سه گروه چهارتایی تقسیم شدند و به ترتیب در سه دوره 21 روزه, سه نوع جیره را دریافت کردند. جیره های مورد استفاده شامل جیره شاهد که بدون مکمل چربی بوده و حاوی جیره پایه شامل %20 ذرت سیلو شده, %20 یونجه و %60 کنسانتره بود. جیره دو حاوی 3 درصد مکمل چربی محافظت شده نامحلول در شکمبه (انرژایزر-10) به همراه جیره پایه بود. جیره سه که شامل 3.5 درصد مکمل چربی محافظت شده کلسیمی (مگناپک) به همراه جیره پایه بود. نتایج به دست آمده نشان داد که مصرف ماده خشک, ماده آلی و دیواره سلولی (NDF) در جیره شاهد, نسبت به دو جیره دیگر بالاتر بود (p<0.01). بین دو جیره آزمایشی حاوی دو نوع مکمل چربی نیز تفاوت معنی داری مشاهده نشد. مصرف انرژی خالص شیردهی در تمام گاوها و مصرف ماده خشک, ماده آلی و NDF در گاوهای زایش اول یکسان بود. تولید شیر و شیر تصحیح شده برای 3.5 درصد چربی و همچنین ترکیب شیر در بین جیره ها یکسان بود. تغییر نمره وضعیت بدنی و وزن زنده در گاوهای تغذیه شده با جیره های مختلف تفاوت معنی داری نداشت (p>0.05). در گاوهای چندشکم زایش کرده, بازده تولید (شیر تصحیح شده برای 3.5 درصد چربی تولید شده به ازای ماده خشک مصرفی) برای گاوهایی که مکمل چربی مصرف کرده بودند, به طور معنی داری بالاتر بود (p<0.05). در حالی که بازده تولید در گاوهای زایش اول در بین جیره های مختلف آزمایشی تفاوت معنی داری نداشت (p>0.05). فعالیت جویدن و کل زمان صرف شده برای نشخوار و خوردن, در بین گاوهای چند بار زایش, تفاوت معنی داری نداشت. در هیچ یک از صفت های ذکر شده, تفاوت معنی داری بین دو نوع مکمل چربی مشاهده نشد (p>0.05). نتایج این پژوهش بیانگر آن است که استفاده از مکمل چربی در گاوهای چندشکم زایش کرده در اوایل دوره شیردهی سبب کاهش خوراک مصرفی و بهبود بازده تولید می شود. ولی این اثر در گاوهای زایش اول مشاهده نگردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گنج خانلو، مهدی، رضایزدی، کامران، قربانی، غلامرضا، مروج، حسین، دهقان بنادکی، مهدی، و امامی، محمدرضا. (1388). اثر دو نوع چربی محافظت شده در اوایل دوره شیردهی بر روی عملکرد گاوهای شیرده هلشتاین. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 40(1)، 37-44. SID. https://sid.ir/paper/451680/fa

    Vancouver: کپی

    گنج خانلو مهدی، رضایزدی کامران، قربانی غلامرضا، مروج حسین، دهقان بنادکی مهدی، امامی محمدرضا. اثر دو نوع چربی محافظت شده در اوایل دوره شیردهی بر روی عملکرد گاوهای شیرده هلشتاین. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1388؛40(1):37-44. Available from: https://sid.ir/paper/451680/fa

    IEEE: کپی

    مهدی گنج خانلو، کامران رضایزدی، غلامرضا قربانی، حسین مروج، مهدی دهقان بنادکی، و محمدرضا امامی، “اثر دو نوع چربی محافظت شده در اوایل دوره شیردهی بر روی عملکرد گاوهای شیرده هلشتاین،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 40، no. 1، pp. 37–44، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/451680/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button