Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

412
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات مقادیر و تقسیط نیتروژن در محصول اصلی بر صفات راتونینگ برنج (.Oryza sativa L) رقم طارم هاشمی

صفحات

 صفحه شروع 917 | صفحه پایان 931

چکیده

 به منظور بررسی اثرات مقادیر و تقسیط نیتروژن در گیاه اصلی برنج بر صفحات راتونینگ رقم طارم هاشمی, آزمایشی به صورت کرت های یکبار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار طی سال های 1381, 1382 اجرا گردید, به طوری که دو سطح مقادیر کود نیتروژن (46 و 69 کیلوگرم در هکتار) عامل اصلی را تشکیل می دهند و عامل فرعی شامل 6 نحوه تقسیط کود نیتروژن در گیاه اصلی است. نتایج نشان دادند که مقدار نیتروژن در کلش گیاه اصلی در تیمار با مصرف 69 کیلوگرم نیتروژن در هکتار بیشتر بود ولی بر عملکرد دانه و دیگر صفات راتونینگ اثر معنی دار نداشت. مقدار نیتروژن در کلش گیاه اصلی در تیمارهای تقسیط T5 (%33.33 در ابتدای نشاکاری %33.33+ در مرحله ظهور خوشه آغازین و در مرحله خوشه دهی کامل %33.33) و T6 (25% در ابتدای نشاکاری %25+ ابتدای پنجه دهی %25+ در مرحله ظهور خوظه آغازین %25+ در مرحله خوشه دهی کامل) در مقایسه با سایر تیمارها حداکثر بود. بیشترین عملکرد دانه محصول راتون نیز در تیمارهای تقسیط T5 و T6 حاصل گردید که به خاطر افزایش برخی اجزای عملکرد مانند تعداد پنجه و پنجه های بارور در کپه و نیز تعداد خوشه در متر مربع بود. اجزای عملکرد راتون نظیر تعداد کل خوشه چه در خوشه, درصد خوشه چه های پر شده و وزن هزار دانه از نظر آماری تحت تاثیر سال قرار نگرفتند. اثر متقابل سال × تقسیط کود نیتروژن بر تعداد پنجه و پنجه های بارور در کپه, تعداد خوشه در متر مربع و عملکرد دانه محصول راتون اثر معنی داری نداشت ولی اثرات متقابل سال × مقادیر کود نیتروژن و سال × مقادیر کود نیتروژن × تقسیط کود نیتروژن بر هیچ یک از صفات راتونینگ موثر نبود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مبصر، حمیدرضا، نورمحمدی، قربان، افتخاری، علی، و میرهادی، سیدمحمدجواد. (1386). اثرات مقادیر و تقسیط نیتروژن در محصول اصلی بر صفات راتونینگ برنج (.Oryza sativa L) رقم طارم هاشمی. علوم کشاورزی، 13(4)، 917-931. SID. https://sid.ir/paper/452006/fa

    Vancouver: کپی

    مبصر حمیدرضا، نورمحمدی قربان، افتخاری علی، میرهادی سیدمحمدجواد. اثرات مقادیر و تقسیط نیتروژن در محصول اصلی بر صفات راتونینگ برنج (.Oryza sativa L) رقم طارم هاشمی. علوم کشاورزی[Internet]. 1386؛13(4):917-931. Available from: https://sid.ir/paper/452006/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا مبصر، قربان نورمحمدی، علی افتخاری، و سیدمحمدجواد میرهادی، “اثرات مقادیر و تقسیط نیتروژن در محصول اصلی بر صفات راتونینگ برنج (.Oryza sativa L) رقم طارم هاشمی،” علوم کشاورزی، vol. 13، no. 4، pp. 917–931، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/452006/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا