مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,319
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

262
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر باسیل های پروبیوتیکی بر رشد لارو ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 48 | صفحه پایان 59

چکیده

 در این پژوهش تاثیر پروبیوتیک ها روی لارو ماهی قزل آلای رنگین کمان بر اساس عملکرد رشد و مصرف غذا (نسبت کارایی غذا) مطالعه شد. 5 گونه از باسیلوس های اسپور داخلی شامل: Bacillus laterosporus ,Bacillus polymyxa ,Bacillus subtilis ,Bacillus licheniformis  و Bacillus circulans, به عنوان یک مخلوط باکتری های پروبیوتیکی, در 4 غلظت برای مکمل سازی جیره به کار رفت. دافنی ماگنا در استخرهای خاکی پرورش داده شد. آرد دافنی ماگنا (Daphnia magna) جهت تغذیه لاروهای ماهی قزل آلای رنگین کمان استفاده شد. مخلوط باسیلوس های پروبیوتیکی مطابق با دستور کار شرکت پروتکسین آکواتک آماده گردید. لاروهای ماهی قزل آلا به میزان 10 درصد وزن بدن و در 6 نوبت در روز تغذیه شدند. 15 عدد حوضچه فایبرگلاسی مدور برای تیمار شاهد و تیمارهای آزمایشی با تکرارهای آن استفاده گردید. این آزمایش در قالب یک طرح کاملا تصادفی طراحی شد. لاروهای ماهی قزل آلا (با وزن متوسط10±75 میلی گرم) با جیره ای (آرد دافنی) که با  1x105(جیره D1),  2x105(جیره D2), 3x105 (جیره D3), 4x105 (جیره D4), باکتری در هر گرم غذا مکمل سازی شد, برای مدت 28 روز تغذیه شدند. جیره شاهد (CD) با باکتری ها مکمل سازی نشد. نتایج نشان داد که در همه تیمارهای آزمایشی, پارامترهای رشد به طور معنی دار افزایش پیدا کردند (05/P<0) جیره D1 به طور معنی دار رشد بهتری را با یک ضریب تبدیل غذایی کمتر و نسبت کارایی پروتئین بالاتری را نست به گروه شاهد و دیگر تیمارهای آزمایشی نشان داد. هیچ گونه اختلاف معنی داری بین نرخ بقا تیمار شاهد و تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد (05/P>0) کمترین وزن نهایی در گروه شاهد (32/260 میلی گرم) و بیشترین آن (02/314 میلی گرم) در تیمار جیره D1 بدست آمد. در تیمارهای پروبیوتیکی, کارایی تبدیل غذا افزایش یافت در حالی که غذای نسبی خورده شده به طور معنی دار افزایش یافت (05/P<0) باسیلوس های پروبیوتیکی تاثیرات مثبت معنی داری (05/P<0) را بر نسبت وزن به دست آمده, میانگین رشد روزانه و ضریب رشد حرارتی داشتند. در نتیجه, این آزمایش نشان داد که باسیلوس های پروبیوتیکی به طور عالی پارامترهای رشد و کارایی تغذیه را در لاروهای ماهی قزل آلا افزایش دادند. به علاوه این که سطوح مختلف باسیلوس های پروبیوتیکی, عملکردهای متفاوتی را نشان داد. 

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفریان، حجت اله، طاعتی کلی، مهدی، و نظرپور، علیرضا. (1388). بررسی اثر باسیل های پروبیوتیکی بر رشد لارو ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 16(3)، 48-59. SID. https://sid.ir/paper/455039/fa

    Vancouver: کپی

    جعفریان حجت اله، طاعتی کلی مهدی، نظرپور علیرضا. بررسی اثر باسیل های پروبیوتیکی بر رشد لارو ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1388؛16(3):48-59. Available from: https://sid.ir/paper/455039/fa

    IEEE: کپی

    حجت اله جعفریان، مهدی طاعتی کلی، و علیرضا نظرپور، “بررسی اثر باسیل های پروبیوتیکی بر رشد لارو ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 16، no. 3، pp. 48–59، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/455039/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button