مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

640
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

251
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پوسیدگی مغز سیب در استان های آذربایجان غربی و شرقی و شناسایی قارچ های همراه با این عارضه

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 123

چکیده

 در سالهای اخیر عارضه پوسیدگی مغز میوه سیب بصورت شایع بر روی این محصول باغی در استان های آذربایجان غربی و شرقی مشاهده است. با عنایت به اینکه محصول سیب سهم عمده ای در صنایع تبدیلی این منطقه را به خود اختصاص می دهند, در این تحقیق گونه های قارچی همراه با این عارضه با استفاده از رهیافت های مورفولوژیک و مولکولی مورد ارزیابی واقع شدند. برای این منظور میوه های سیب از بازار تبریز, خوی, صوفیان, تالش, جلفا و میاندوآب خریداری و قطعات کوچکی از بافت های پوسیده ناحیه مغز میوه پس از ضد عفونی سطحی, بر روی محیط کشت عصاره مالت آگار تحت شرایط استریل کشت داده شدند. کلنی های قارچی خالص سازی و گروههای قارچی بر اساس خصوصیات مورفولوژیک و داده های مولکولی مشخص شدند. جهت مطالعات مولکولی DNA تعدادی از جدایه ها استخراج گردید و ناحیه DNA ITS کد کننده RNA ریبوزومی با استفاده از واکنش زنجیره ای پلی مراز تکثیر و قطعات تکثیر یافته تعیین توالی شدند و توالی های حاصل با توالی های دیگر گونه های قارچی در بانک ژن مقایسه شدند. از مجموع 30 جدایه خالص سازی شده, گونه های جنس Alternaria و Penicillium بیشترین فراوانی را به ترتیب با 13 جدایه و 9 جدایه به خود اختصاص دادند. علاوه بر گونه های این دو جنس, گونه های Cladosporium spp., Tricothecium sp., Acremonium sp. و Stemphylium sp. شناسایی شدند. اغلب گونه های جداسازی شده از پتانسیل توکسین زایی برخوردار می باشند. تاکنون اکثر مطالعات انجام شده بر روی توکسین های قارچی در فراورده های تبدیلی سیب بر روی پاتولین که توسط گونه های جنس Penicillium و Aspergillus تولید می شوند, متمرکز بوده است. نتایج تحقیق حاضر لزوم بررسی آلودگی های احتمالی فراورده های تبدیلی سیب با توکسین های تولید شده توسط گونه های جنس Alternaria را آشکار می سازد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ارزنلو، مهدی، و بخشی، مونس. (1389). پوسیدگی مغز سیب در استان های آذربایجان غربی و شرقی و شناسایی قارچ های همراه با این عارضه. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 3.20(2)، 113-123. SID. https://sid.ir/paper/456488/fa

    Vancouver: کپی

    ارزنلو مهدی، بخشی مونس. پوسیدگی مغز سیب در استان های آذربایجان غربی و شرقی و شناسایی قارچ های همراه با این عارضه. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1389؛3.20(2):113-123. Available from: https://sid.ir/paper/456488/fa

    IEEE: کپی

    مهدی ارزنلو، و مونس بخشی، “پوسیدگی مغز سیب در استان های آذربایجان غربی و شرقی و شناسایی قارچ های همراه با این عارضه،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 3.20، no. 2، pp. 113–123، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/456488/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button