مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

471
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

300
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر قارچ میکوریز آربسکولار و باکتری Pseudomonas fluorescence بر ویژگی های بلال، میزان کلروفیل و عملکرد گیاه ذرت در شرایط تنش رطوبتی

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 114

چکیده

 به منظور بررسی اثرات قارچ میکوریز آربسکولار و باکتری سودوموناس فلوروسنس بر ویژگی های بلال, میزان کلروفیل و عملکرد گیاه ذرت در شرایط تنش رطوبتی, آزمایشی به صورت کرت های دو بار خرد شده و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. تیمارها عبارت از آبیاری در دو سطح: آبیاری پس از 60 و 120 میلیمتر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A, ترکیب قارچ میکوریز آربسکولار و باکتری Pseudomonas fluorescence در چهار سطح: کاربرد توام قارچ میکوریز آربسکولار - باکتری حل کننده فسفات, کاربرد باکتری حل کننده فسفات, کاربرد قارچ میکوریز آربسکولار و عدم کاربرد قارچ میکوریز آربسکولار- باکتری حل کننده فسفات و تیمار کود شیمیایی فسفره در سه سطح: عدم مصرف کود شیمیایی فسفره, مصرف 50% کود سوپر فسفات تریپل مورد نیاز بر اساس نتایج آزمون خاک و مصرف سنگ فسفات (بر اساس کمیت فسفر مصرفی از منبع سوپر فسفات تریپل) بودند. صفات مورد بررسی شامل عملکرد دانه, وزن خشک کل گیاه, تعداد کل دانه در بلال, وزن خشک بلال, وزن خشک چوب بلال, وزن خشک پوشش بلال, طول بلال, طول کچلی بلال, قطر بلال, قطر چوب بلال, عمق دانه, درصد دانه, درصد چوب, میزان کلروفیل برگ بلال و درصد کلنیزاسیون ریشه بود. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که اثر سطوح آبیاری, سطوح قارچ میکوریز آربسکولار - باکتری Pseudomonas fluorescence و همچنین سطوح کود شیمیایی فسفره در همه صفات به جز صفات عمق دانه, درصد دانه و درصد چوب بلال معنی دار بود. در سطوح قارچ میکوریز آربسکولارباکتری Pseudomonas fluorescence بیشترین مقدار صفات بجز درصد دانه و درصد چوب بلال مربوط به کاربرد توام قارچ میکوریز آربسکولار - باکتری Pseudomonas fluorescence بود. بعلاوه تحت شرایط آبیاری نرمال و تنش ملایم خشکی یک رابطه هم افزایی بین قارچ میکوریز آربسکولار و باکتری Pseudomonas fluorescence در اکثر صفات مورد بررسی مشاهده شد. همچنین نتایج برهمکنش کود شیمیایی فسفره و ریزموجودات حل کننده فسفات نیز نشان داد که کارایی کود سوپر فسفات تریپل همراه با ریزموجودات حل کننده فسفات در صفات اندازه گیری شده نسبت به سنگ فسفات بیشتر می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قورچیانی، مهدی، اکبری، غلامعباس، علیخانی، حسینعلی، اله دادی، ایرج، و زارعی، مهدی. (1390). اثر قارچ میکوریز آربسکولار و باکتری Pseudomonas fluorescence بر ویژگی های بلال, میزان کلروفیل و عملکرد گیاه ذرت در شرایط تنش رطوبتی. دانش آب و خاک (دانش کشاورزی)، 21(1)، 97-114. SID. https://sid.ir/paper/458533/fa

    Vancouver: کپی

    قورچیانی مهدی، اکبری غلامعباس، علیخانی حسینعلی، اله دادی ایرج، زارعی مهدی. اثر قارچ میکوریز آربسکولار و باکتری Pseudomonas fluorescence بر ویژگی های بلال, میزان کلروفیل و عملکرد گیاه ذرت در شرایط تنش رطوبتی. دانش آب و خاک (دانش کشاورزی)[Internet]. 1390؛21(1):97-114. Available from: https://sid.ir/paper/458533/fa

    IEEE: کپی

    مهدی قورچیانی، غلامعباس اکبری، حسینعلی علیخانی، ایرج اله دادی، و مهدی زارعی، “اثر قارچ میکوریز آربسکولار و باکتری Pseudomonas fluorescence بر ویژگی های بلال, میزان کلروفیل و عملکرد گیاه ذرت در شرایط تنش رطوبتی،” دانش آب و خاک (دانش کشاورزی)، vol. 21، no. 1، pp. 97–114، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/458533/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button