مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,293
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ارزش غذایی دو کفه ای Anodonta cygnea در منطقه سلکه (تالاب انزلی) در دو فصل پاییز و بهار

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 22

چکیده

 در این مطالعه از منطقه سلکه تالاب انزلی که دریافت کننده آب حوضه آبریز بخش جنوبی تالاب می باشد در دو فصل پاییز سال 1383 و بهار سال 1384 نمونه برداری از صدف آنودونت صورت گرفت. هدف از این تحقیق تعیین ارزش غذایی دو کفه ای Anodonta cygnea در منطقه سلکه (تالاب انزلی) بود. در فصل پاییز تعداد 30 نمونه و در فصل بهار تعداد 20 نمونه بطور تصادفی برداشت شد و ترکیبات غذایی بافت نرم مورد بررسی قرار گرفت.پس از نمونه برداری, صدف ها بطور زنده به آزمایشگاه منتقل و بیومتری گردیدند و پارامترهای طول, عرض, ارتفاع (با دقت 0.01 میلیمتر), وزن کل و وزن تر (با دقت 0.01 گرم) قسمت های نرم داخلی مورد سنجش قرار گرفت و سپس میزان رطوبت, خاکستر, پروتئین, ازت فرار, چربی و اسیدهای آمینه موجود در بافت نرم این دو کفه ای بررسی گردید. میزان رطوبت با مقدار 84.84 درصد مربوط به نمونه های فصل بهار و مقدار 83.60 درصد مربوط به نمونه های فصل پاییز بود.مشخص گردید که آنودونت های فصل پاییز از لحاظ دارا بودن خاکستر (4 درصد) رتبه بالاتری را نسبت به آنودونت های فصل بهار (2.32 درصد) دارند.بررسی پروتیین در دو کفه ای های مورد مطالعه نشان داد که میزان آن در بافت نرم آنودونت های فصل پاییز 12 درصد, در حالیکه در آنودونت های فصل بهار 10.5 درصد بود. میزان ازت فرار نیز با مقدار 0.031 درصد مربوط به نمونه های فصل پاییز و در نمونه های فصل بهار 0.003 درصد بود.میزان چربی نیز حاکی از این بود که آنودونت های فصل پاییز (4 درصد) نسبت به فصل بهار (3 درصد) از چربی بالاتری برخوردار هستند. همچنین 16 اسید آمینه از جمله اسیدهای آمینه ضروری در نمونه های مورد بررسی شناسایی شدند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اشجع اردلان، آریا، خوشخو، ژاله، ربانی، محمد، و معینی، سهراب. (1385). تعیین ارزش غذایی دو کفه ای Anodonta cygnea در منطقه سلکه (تالاب انزلی) در دو فصل پاییز و بهار. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 15(3)، 9-22. SID. https://sid.ir/paper/4589/fa

    Vancouver: کپی

    اشجع اردلان آریا، خوشخو ژاله، ربانی محمد، معینی سهراب. تعیین ارزش غذایی دو کفه ای Anodonta cygnea در منطقه سلکه (تالاب انزلی) در دو فصل پاییز و بهار. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1385؛15(3):9-22. Available from: https://sid.ir/paper/4589/fa

    IEEE: کپی

    آریا اشجع اردلان، ژاله خوشخو، محمد ربانی، و سهراب معینی، “تعیین ارزش غذایی دو کفه ای Anodonta cygnea در منطقه سلکه (تالاب انزلی) در دو فصل پاییز و بهار،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 15، no. 3، pp. 9–22، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4589/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button