Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

981
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

263
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شوری بر جوانه زنی سه گونه دارویی مرزه (.Satureja hortensis L)، کاسنی (.Cichorium intybus L) و کنگر فرنگی (.Cynara scolymus L)

صفحات

 صفحه شروع 818 | صفحه پایان 823

چکیده

شوری یکی از مهمترین عواملی است که تولید محصولات مختلف در نواحی خشک و نیمه خشک را محدود می سازد. جوانه زنی بذر یک مرحله بحرانی در طول دوره رشد و نمو گیاه است و تحمل شوری در این مرحله از رشد, به جهت استقرار گیاهانی که در خاک های شور رشد می کنند از اهمیت خاصی برخوردار است. در این آزمایش اثر شوری روی جوانه زنی بذر سه گیاه دارویی مرزه (Satureja hortensis L.), کاسنی (Cichorium intybus L.) و کنگر فرنگی (Cynara scolymus L.) مورد بررسی قرار گرفت. سطوح شوری که با استفاده از نمک طعام ایجاد شد شامل 5 سطح شوری با EC صفر, 2, 4, 6 و 8 دسی زیمنس بر متر بود. طرح آزمایشی از نوع کاملا تصادفی با سه تکرار بود. 100 بذر برای هر تیمار روی کاغذ صافی که داخل پتری دیش گذاشته شده بود قرار گرفت. آزمایش در شرایط کنترل شده و درون ژرمیناتور انجام شد. تنش شوری طول گیاهچه مرزه و وزن گیاهچه کنگر را به طور معنی داری کاهش داد. سطوح بالای شوری درصد جوانه زنی مرزه را کاهش داد, اما پایین ترین سطح شوری (2 EC دسی زیمنس بر متر) جوانه زنی آن را تحریک کرد. شوری اثر معنی داری بر درصد جوانه زنی کاسنی و کنگر نداشت. سرعت جوانه زنی مرزه و شاخص بنیه بذر آن در تیمارهای شوری کاهش یافت. به طور کلی در این پژوهش مشخص شد که فرآیند جوانه زنی مرزه نسبت به دو گونه کاسنی و کنگر فرنگی, به شوری حساس تر است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ثقه الاسلامی، محمدجواد. (1389). اثر شوری بر جوانه ‌زنی سه گونه دارویی مرزه (.Satureja hortensis L), کاسنی (.Cichorium intybus L) و کنگر فرنگی (.Cynara scolymus L). پژوهشهای زراعی ایران، 8(5)، 818-823. SID. https://sid.ir/paper/460536/fa

    Vancouver: کپی

    ثقه الاسلامی محمدجواد. اثر شوری بر جوانه ‌زنی سه گونه دارویی مرزه (.Satureja hortensis L), کاسنی (.Cichorium intybus L) و کنگر فرنگی (.Cynara scolymus L). پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1389؛8(5):818-823. Available from: https://sid.ir/paper/460536/fa

    IEEE: کپی

    محمدجواد ثقه الاسلامی، “اثر شوری بر جوانه ‌زنی سه گونه دارویی مرزه (.Satureja hortensis L), کاسنی (.Cichorium intybus L) و کنگر فرنگی (.Cynara scolymus L)،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 8، no. 5، pp. 818–823، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/460536/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا