Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

621
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

125
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برآورد ترکیب پذیری و اثرات ژن در ارقام و لاینهای برنج از طریق تجزیه لاین × تستر

صفحات

 صفحه شروع 947 | صفحه پایان 953

چکیده

 در برنامه های اصلاحی به روش تلاقی برای دستیابی به نتایج مطلوب, انتخاب منطقی و آگاهانه والدین براساس تعیین قابلیت ترکیب پذیری عمومی و خصوصی و چگونگی اثرات ژن می باشد. براین اساس دراین تحقیق با استفاده از 6 لاین بعنوان پایه مادری و 3 تستر بعنوان پایه پدری و با استفاده ازتلاقی لاین × تستر در قالب طرح آماری بلوک کامل تصادفی اهداف فوق بررسی گردید. تعداد 9 والد (6 لاین و 3 تستر) به همراه 18 نتاج F1 حاصل از آنها مورد ارزیابی قرارگرفت و صفاتی مانند ارتفاع بوته, طول وعرض برگ پرچم, تعداد دانه پر و پوک در خوشه, طول و عرض دانه تعداد پنجه مفید, طول خوشه, وزن هزار دانه, روز تا رسیدگی و عملکرد دانه اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که واریانس تلاقی ها برای کلیه صفات به جز برای صفت تعداد پنجه در سطوح 1% و 5% معنی دار شدند, واریانس لاینها برای اکثر صفات بجز صفات طول دانه وعملکرد دانه معنی داربود. واریانس تسترها برای صفات ارتفاع بوته, طول برگ پرچم, طول خوشه, دانه پر درخوشه, وزن هزاردانه وعملکرد دانه معنی داربوده و برای بقیه غیرمعنی داربود. واریانس لاین × تستر برای صفات عملکرد دانه, ارتفاع بوته و تعداد دانه پوک در خوشه, عرض برگ پرچم, طول خوشه, تعداد دانه پر در خوشه معنی دار بوده برای بقیه غیرمعنی دارمی باشد. برآورد ترکیب پذیری عمومی نشان داد که لاین شماره 1 و تستر شماره 3 بهترین ترکیب شونده عمومی برای طول خوشه می باشد, لاین 4 برای صفات دانه پر در خوشه بود. برآورد ترکیب پذیری خصوصی نشان داد که هیبرید شماره 8 برای صفت عملکرد دانه و هیبرید شماره 12 برای صفت تعداد دانه پر در خوشه و هیبرید شماره 15 برای صفت طول خوشه SCA مثبت و معنی داری داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حاجی پورباقری، عباس، نعمت زاده، قربانعلی، پیغمبری، سیدعلی، و نوروزی، محمد. (1384). برآورد ترکیب پذیری و اثرات ژن در ارقام و لاینهای برنج از طریق تجزیه لاین × تستر. علوم کشاورزی ایران، 36(4)، 947-953. SID. https://sid.ir/paper/461094/fa

    Vancouver: کپی

    حاجی پورباقری عباس، نعمت زاده قربانعلی، پیغمبری سیدعلی، نوروزی محمد. برآورد ترکیب پذیری و اثرات ژن در ارقام و لاینهای برنج از طریق تجزیه لاین × تستر. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1384؛36(4):947-953. Available from: https://sid.ir/paper/461094/fa

    IEEE: کپی

    عباس حاجی پورباقری، قربانعلی نعمت زاده، سیدعلی پیغمبری، و محمد نوروزی، “برآورد ترکیب پذیری و اثرات ژن در ارقام و لاینهای برنج از طریق تجزیه لاین × تستر،” علوم کشاورزی ایران، vol. 36، no. 4، pp. 947–953، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/461094/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا