مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

575
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

187
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سس (.Cuscuta sp) بر عملکرد ریشه و صفات کیفی چغندرقند (Beta vulgaris) در شرایط آب و هوایی چناران

صفحات

 صفحه شروع 965 | صفحه پایان 974

چکیده

 سس انگلی یکساله و فاقد سبزینه است که می تواند باعث آلودگی بسیاری از محصولات زراعی نظیر چغندرقند شده و موجب کاهش عملکرد کمی و کیفیت محصول شود. این پژوهش در سال 1385 در مزارع چغندرقند منطقه چناران (استان خراسان رضوی) با هدف بررسی تاثیر خسارت علف هرز انگل سس (Cuscuta Campestris) روی عملکرد و کیفیت چغندرقند انجام شد. سه مزرعه آلوده به سس با تاریخ کاشت اوایل اردیبهشت ماه در روستاهای قزلر, ماسی حضرتی و مغان انتخاب شد. در زمان برداشت (آبان ماه) از هر مزرعه, تعداد 20 نمونه تصادفی چغندرقند از قسمت های با آلودگی 100-80 درصد, برداشت شد. تعداد 20 نمونه تصادفی چغندرقند نیز از قسمت های سالم انتخاب شد. هر نمونه از سطحی معادل 8 مترمربع برداشت شد. ریشه های هر نمونه پس از شستشو توزین و نمونه خمیر تصادفی از آنها تهیه شد. خصوصیات کیفی چغندرقند با استفاده از روش های استاندارد تعیین شد. داده ها با کمک نرم افزار SAS توسط آزمون t جفت شده مورد تجزیه آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد که انگل سس در همه مزارع, باعث شد که عملکرد ریشه به طور متوسط به میزان 15 درصد, درصد قند به میزان 1.06 عیار, عملکرد شکر به مقدار 20.75 درصد, درصد قند قابل استحصال به میزان 7 درصد, ضریب استحصال شکر به مقدار 1.89 واحد و عملکرد شکر قابل استحصال به مقدار 17.73 درصد کاهش یابد. در مورد ناخالصی ها, غلظت پتاسیم و نیتروژن مضره در قسمت های آلوده به سس به ترتیب به مقدار 8.55 و 8.02 درصد کاهش ولی غلظت سدیم, 32.11 درصد افزایش یافت. میزان قند ملاس نیز در قسمت های آلوده به سس, 12.04 درصد افزایش نشان داد. بطور کلی نتایج حاصل از خسارت انگل سس روی عملکرد و کیفیت چغندرقند در منطقه, قابل ملاحظه است. بنابراین ضرورت دارد بهداشت مزارع در خصوص عدم ورود سس به مزارع جدید رعایت گردد و همچنین راه های مبارزه و کنترل سس در مزارع با سابقه آلودگی, چه قبل و چه بعد از اتصال آن به بوته چغندرقند مورد بررسی قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیرمرادی، شهرام، رضوانی مقدم، پرویز، و عبدالهیان نوقابی، محمد. (1389). تاثیر سس (.Cuscuta sp) بر عملکرد ریشه و صفات کیفی چغندرقند (Beta vulgaris) در شرایط آب و هوایی چناران. پژوهشهای زراعی ایران، 8(6)، 965-974. SID. https://sid.ir/paper/461954/fa

    Vancouver: کپی

    امیرمرادی شهرام، رضوانی مقدم پرویز، عبدالهیان نوقابی محمد. تاثیر سس (.Cuscuta sp) بر عملکرد ریشه و صفات کیفی چغندرقند (Beta vulgaris) در شرایط آب و هوایی چناران. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1389؛8(6):965-974. Available from: https://sid.ir/paper/461954/fa

    IEEE: کپی

    شهرام امیرمرادی، پرویز رضوانی مقدم، و محمد عبدالهیان نوقابی، “تاثیر سس (.Cuscuta sp) بر عملکرد ریشه و صفات کیفی چغندرقند (Beta vulgaris) در شرایط آب و هوایی چناران،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 8، no. 6، pp. 965–974، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/461954/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button