مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,118
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

281
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیرات کم آبیاری بر خصوصیات کیفی و عملکرد ارقام ذرت دانه ای در منطقه اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 84

چکیده

 در مدیریت آبیاری, کم آبیاری روشی است که بر اساس آن ضمن وارد نیامدن خسارات شدید به گیاه در اثر تنش خشکی, در مقدار آب آبیاری صرفه جویی می شود. غلات از جمله محصولات زراعی هستند که امکان به کارگیری مدیریت کم آبیاری برای آنها وجود دارد. به منظور مشخص کردن اثر کم آبیاری بر خصوصیات کیفی ذرت دانه ای (ارقام 647 و 704), تحقیقی سه ساله (80-1378) با چهار تیمار آبیاری شاهد, آبیاری کامل, 80 درصد آبیاری کامل و 60 درصد آبیاری کامل در قالب طرح آماری بلوک های کامل تصادفی به صورت بلوک خرد شده با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کبوترآباد اصفهان اجرا شد. قبل از شروع کاشت, نسبت به نمونه گیری آب, خاک و انجام آزمایش های مورد نیاز اقدام شد. میزان کود مصرفی طبق نتایج آزمون خاک و دستورالعمل موسسه تحقیقات خاک و آب تعیین گردید. در مهر ماه هر سال پس از عملیات برداشت خصوصیات کیفی محصول شامل: درصد چربی, پروتئین, خاکستر, و عملکرد دانه اندازه گیری و داده های ثبت شده در مدت سه سال آزمایش تجزیه مرکب گردید. نتایج نشان داد که اثر رقم روی هیچ یک از صفات مورد اندازه گیری معنی دار نیست و از نظر عملکرد محصول تفاوت معنی دار (p£0.05) بین تیمارهای آبیاری وجود دارد. همچنین مشخص شد که اثر تیمارهای آبیاری بر درصد پروتئین, چربی, و خاکستر معنی دار نیست. بیشترین میزان چربی و خاکستر در تیمار آبیاری کامل و کمترین آن در تیمار 60 درصد آبیاری کامل به دست آمد. مقدار پروتئین نیز در تیمار 60 درصد آبیاری کامل, حداکثر بود. یافته نشان داد با در نظر گرفتن بررسی های آماری و اهمیت بهینه سازی آب مصرفی با کم آبیاری و بر اساس مقادیر کارایی مصرف آب (WUE), تیمار 60 درصد آبیاری کامل بر سایر تیمارها برتری دارد و به عنوان یک روش مدیریتی کارآمد در آبیای مزارع ذرت توصیه می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سالمی، حمیدرضا، و مشرف بروجنی، لاله. (1385). تاثیرات کم آبیاری بر خصوصیات کیفی و عملکرد ارقام ذرت دانه ای در منطقه اصفهان. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 7(26)، 71-84. SID. https://sid.ir/paper/462160/fa

    Vancouver: کپی

    سالمی حمیدرضا، مشرف بروجنی لاله. تاثیرات کم آبیاری بر خصوصیات کیفی و عملکرد ارقام ذرت دانه ای در منطقه اصفهان. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1385؛7(26):71-84. Available from: https://sid.ir/paper/462160/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا سالمی، و لاله مشرف بروجنی، “تاثیرات کم آبیاری بر خصوصیات کیفی و عملکرد ارقام ذرت دانه ای در منطقه اصفهان،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 7، no. 26، pp. 71–84، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/462160/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button