مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,370
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

353
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر نانو ذرات نقره بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 137 | صفحه پایان 143

چکیده

 تاثیر نانو ذرات نقره به عنوان یک افزودنی در تغذیه جوجه های گوشتی با استفاده از 312 قطعه جوجه نر یک روزه از سویه تجاری آربوراکرز پلاس در قالب یک طرح کاملا تصادفی با شش تیمار و چهار تکرار بررسی شد. جیره های آزمایشی بر پایه ذرت سویا و با توجه به احتیاجات توصیه شدهNRC (1994)  برای سه دوره آغازین, رشد و پایانی تنظیم شدند. از محلول 2000 ppm نانو ذرات نقره به ترتیب به مقدار 400 و 800 میلی لیتر در هر تن جیره و یا هر مترمکعب آب آشامیدنی استفاده شد. دو تیمار (بدون افزودنی, حاوی فلاوومایسین (500گرم در تن) نیز به عنوان تیمارهای شاهد درنظر گرفته شدند. خوراک مصرفی و افزایش وزن جوجه ها به طور هفتگی اندازه گیری شد. وزن لاشه, چربی محوطه بطنی و اندام های گوارشی (کل دستگاه گوارش, کبد و روده های کور) در پایان دوره آزمایشی, بعد از کشتار دو قطعه جوجه از هر واحد آزمایشی اندازه گیری شد. سطوح مختلف نانو ذرات نقره در جیره و آب آشامیدنی در کل دوره پرورش, تاثیر معنی داری بر عملکرد جوجه ها نداشت ولی جوجه های که در جیره خود آنتی بیوتیک دریافت کرده بودند میزان خوراک مصرفی و افزایش وزن بهتری را نشان دادند (P<0.05). استفاده از 800 میلی لیتر نانو ذرات نقره در جیره و آب آشامیدنی, وزن نسبی کل دستگاه گوارش و کبد را افزایش و چربی احشایی را به طور معنی داری کاهش داد (P<0.05). استفاده از آنتی بیوتیک در جیره موجب کاهش وزن نسبی کل دستگاه گوارش و افزایش درصد لاشه شد (P<0.05). بقایای نانو ذرات نقره در بافت کبد و گوشت سینه جوجه های گوشتی که سطوح مختلف نانو ذرات نقره را در جیره و یا آب آشامیدنی دریافت کرده بودند, مشاهده شد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از نانو ذرات نقره به عنوان افزودنی در تغذیه طیور مناسب نیست. انجام آزمایشات بیشتر در این زمینه ضروری است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زرگران اصفهانی، حامد، شریفی، سیدداوود، برین، عباس، و افضل زاده، احمد. (1389). اثر نانو ذرات نقره بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 41(2)، 137-143. SID. https://sid.ir/paper/462353/fa

    Vancouver: کپی

    زرگران اصفهانی حامد، شریفی سیدداوود، برین عباس، افضل زاده احمد. اثر نانو ذرات نقره بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1389؛41(2):137-143. Available from: https://sid.ir/paper/462353/fa

    IEEE: کپی

    حامد زرگران اصفهانی، سیدداوود شریفی، عباس برین، و احمد افضل زاده، “اثر نانو ذرات نقره بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 41، no. 2، pp. 137–143، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/462353/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button