Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

870
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

189
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ژنتیکی برخی از صفات مورفولوژیکی برنج با استفاده از تجزیه میانگین نسل ها

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

 به منظور بررسی چگونگی عمل ژن ها, وراثت پذیری و برآورد تعداد عوامل موثر در کنترل ژنتیکی عملکرد دانه و برخی از صفات مرتبط با آن در برنج, نسل های P1, P2, F1, F2, BC1 و BC2 حاصل از تلاقی های ´ IRFAON-215 شاه پسند و صالح IRFAON-215 ´ تهیه و در شرایط مزرعه و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار کاشته شدند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که تفاوت معنی داری بین نسل ها از نظر صفات مورد مطالعه وجود داشت. همچنین هتروزیس و پس روی خویش آمیزی در صفات بررسی شد و هتروزیس مثبت معنی دار برای عملکرد دانه, ارتفاع گیاه, طول خوشه و وزن صد دانه مشاهده گردید. تجزیه میانگین نسل ها برای صفات با استفاده از مدل شش پارامتری نشان داد که طول و عرض دانه در تلاقی اول و طول دانه در تلاقی دوم فقط تحت تاثیر اثر افزایشی قرار داشتند. در حالی که صفات وزن صد دانه, ارتفاع گیاه و عملکرد دانه در تلاقی اول و عرض و شکل دانه, وزن صد دانه, عملکرد دانه و تعداد روز تا خوشه دهی در تلاقی دوم توسط اثرات غیر افزایشی تحت تاثیر قرار گرفتند. مقدار درجه غالبیت بیانگر وجود اثر فوق غالبیت برای طول و شکل دانه, وزن صد دانه و ارتفاع گیاه در تلاقی´ IRFAON-215  شاه پسند و وزن صد دانه و شکل دانه در تلاقی صالح IRFAON-215 ´ بود و برای سایر صفات در هر دو تلاقی درجاتی از غالبیت ناقص مشاهده گردید. برای عملکرد دانه و صفاتی که سهم عمل غیر افزایشی ژن ها در کنترل آنها بیشتر بود, امکان بهره گیری از هتروزیس با استفاده از مواد اصلاحی مطالعه شده در تحقیق حاضر وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریفی، پیمان، دهقانی، حمید، مومنی، علی، و مقدم، محمد. (1390). بررسی ژنتیکی برخی از صفات مورفولوژیکی برنج با استفاده از تجزیه میانگین نسل ها. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 42(1)، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/464144/fa

    Vancouver: کپی

    شریفی پیمان، دهقانی حمید، مومنی علی، مقدم محمد. بررسی ژنتیکی برخی از صفات مورفولوژیکی برنج با استفاده از تجزیه میانگین نسل ها. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1390؛42(1):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/464144/fa

    IEEE: کپی

    پیمان شریفی، حمید دهقانی، علی مومنی، و محمد مقدم، “بررسی ژنتیکی برخی از صفات مورفولوژیکی برنج با استفاده از تجزیه میانگین نسل ها،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 42، no. 1، pp. 1–13، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/464144/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا