مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

966
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

256
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی امکان کنترل بیولوژیک علف هرز سس (.Cuscuta campestris L) با استفاده از عوامل بیماری زای قارچی

صفحات

 صفحه شروع 407 | صفحه پایان 416

چکیده

 علف های هرز از مهمترین عوامل کاهش عملکرد محصولات زراعی می باشند, از این میان علف هرز سس (Cuscuta campestris L.) گیاهی انگلی است یکساله با گسترش جهانی که سبب کاهش عملکرد بسیاری از محصولات زراعی و باغی می شود. جهت یافتن عامل کنترل بیولوژیک مناسب به منظور کنترل سس, پژوهشی در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تکرار در سال 88-1387 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام پذیرفت. جمع آوری نمونه های سس آلوده به عوامل بیماری زا در منطقه چناران و از مزارع چغندرقند (Beta vulgaris L.) صورت گرفت. پس از گردآوری, کشت و خالص سازی قارچ های موجود در رشته های سس جنس هایFusarium sp. ,Alternaria sp.  و Colletotrichum sp. شناسایی شدند. مایه زنی ایزوله ها با غلظت 108 اسپور در میلی لیتر آب مقطر در مراحل مختلف رشدی علف هرز سس (جوانه زنی, پیش از اتصال به میزبان, پس از اتصال به میزبان و تشکیل هوستوریوم) در آزمایشگاه و گلخانه تحقیقاتی صورت گرفت. از میان قارچ های بدست آمده گونه F. oxysporum توانست کنترل موثری بر جوانه زنی بذور سس داشته باشد. با توسعه مراحل رشدی سس و استقرار آن روی میزبان از بیماری زایی قارچ مورد نظر کاسته شد. جهت بررسی تکمیلی, بیماری زایی این جدایه روی سایر گیاهان زراعی از جمله گندم (Triticum aestivum L.), جو (Hordeum vulgare L.), یونجه (Medigago sativa L.), چغندرقند و ریحان (Ocimum basilicum L.) مورد بررسی قرار گرفت و هیچگونه علایم بیماری در آنها مشاهده نگردید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فلاح پور، فرنوش، کوچکی، علیرضا، نصیری محلاتی، مهدی، فلاحتی رستگار، ماهرخ، و قربانی، رضا. (1389). بررسی امکان کنترل بیولوژیک علف هرز سس (.Cuscuta campestris L) با استفاده از عوامل بیماری زای قارچی. بوم شناسی کشاورزی، 2(3)، 407-416. SID. https://sid.ir/paper/464681/fa

    Vancouver: کپی

    فلاح پور فرنوش، کوچکی علیرضا، نصیری محلاتی مهدی، فلاحتی رستگار ماهرخ، قربانی رضا. بررسی امکان کنترل بیولوژیک علف هرز سس (.Cuscuta campestris L) با استفاده از عوامل بیماری زای قارچی. بوم شناسی کشاورزی[Internet]. 1389؛2(3):407-416. Available from: https://sid.ir/paper/464681/fa

    IEEE: کپی

    فرنوش فلاح پور، علیرضا کوچکی، مهدی نصیری محلاتی، ماهرخ فلاحتی رستگار، و رضا قربانی، “بررسی امکان کنترل بیولوژیک علف هرز سس (.Cuscuta campestris L) با استفاده از عوامل بیماری زای قارچی،” بوم شناسی کشاورزی، vol. 2، no. 3، pp. 407–416، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/464681/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button