مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

796
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

معرفی نشانگرهای ژنتیکی برای شناسایی و جداسازی پنج گونه از خانواده کپور ماهیان دریای خزر به روش PCR-RFLPs

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 58

چکیده

 در این تحقیق 15 نمونه ماهی سفید Rutilus frisii kutum (kamensky, 1901), 10 نمونه سس ماهی بزرگ سر Barbus capito (Gueldenstaedti, 1772), 10 نمونه ماهی سیم Abramis brama (Linnaeus, 1785), 10 نمونه ماهی ماش Aspius aspius (Linnaeus, 1758) و 15 نمونه باله ماهی کلمه Rutilus rutilus caspicus در مکانهای صید تجاری و در تیوپ های 500 میکرولیتری جمع آوری گردید. DNA کلی این نمونه ها به روش فنل کلروفرم (Hillis & Moritz, 1990) استخراج شدند و با استفاده از یک جفت پرایمر (جلودار) دارای توالی نوکلئوتیدهای ژن سیتوکروم b ماهی کلمه به روش PCR ازدیاد پیدا کردند.جهت آنالیز RFLPs, محصول PCR ژن سیتوکروم (1117bp) b هر یک از نمونه های ماهی, با پنج آنزیم محدودالاثر (DNAasa) در دمای مناسب انکوباسیون, هضم گردیدند. باندهای DNA, با الکتروفورز عمودی در ژل پلی اکریلاماید و رنگ آمیزی نیترات نقره آشکار گردیدند و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. پنج آنزیم Hinf I, Hinc II, Hha I, RsaI و Mbo I الگوهای پلی مورفیسم در بین برخی گونه ها نشان دادند که در نتیجه ژنوتیپ های ناشی از هضم آنزیمی از 4 آنزیم Hinf I, Mbo I, Hha I و Rsa I هاپلوتیپ های AAAA را برای سس بزرگ سر, BBBB برای کلمه, CCCC برای سیم و EEEE را برای ماهی سفید نشان دادند که هر یک از این هاپلوتیپ ها برای هر یک از این گونه ها دارای اهمیت نشانگر ژنتیکی گونه ای می باشد و برای تمایز این گونه ها دارای ارزش می باشند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

رضوانی گیل کلایی، سهراب، لالویی، فرامرز، عقیلی، رضا، و ابراهیم زاده موسوی، حسینعلی. (1385). معرفی نشانگرهای ژنتیکی برای شناسایی و جداسازی پنج گونه از خانواده کپور ماهیان دریای خزر به روش PCR-RFLPs. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 15(4)، 49-58. SID. https://sid.ir/paper/4649/fa

Vancouver: کپی

رضوانی گیل کلایی سهراب، لالویی فرامرز، عقیلی رضا، ابراهیم زاده موسوی حسینعلی. معرفی نشانگرهای ژنتیکی برای شناسایی و جداسازی پنج گونه از خانواده کپور ماهیان دریای خزر به روش PCR-RFLPs. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1385؛15(4):49-58. Available from: https://sid.ir/paper/4649/fa

IEEE: کپی

سهراب رضوانی گیل کلایی، فرامرز لالویی، رضا عقیلی، و حسینعلی ابراهیم زاده موسوی، “معرفی نشانگرهای ژنتیکی برای شناسایی و جداسازی پنج گونه از خانواده کپور ماهیان دریای خزر به روش PCR-RFLPs،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 15، no. 4، pp. 49–58، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4649/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button