مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

720
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

168
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان تاثیر پوسته مغز پسته (Testa) در کاهش رشد قارچ Aspergillus flavus آفلاتوکسین زا و تولید آفلاتوكسين B1 در مغز ارقام مختلف پسته

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 81

چکیده

 به منظور ارزیابی تاثیر پوسته مغز پسته(Testa)  در کاهش میزان رشد قارچ A. flavus آفلاتوکسین زا و تولید آفلاتوکسین B1, ده رقم پسته در زمان برداشت پسته از مناطق مختلف کشور جمع آوری گردید. قسمتی از پوسته مغز پسته بهمراه یک میلیمتر از لپه ها یا مغز پسته تراشیده شد. مقدار 20 گرم مغز پسته سالم و 20 گرم مغز پسته زخمی, پس از ضدعفونی سطحی درون تشتکهای جداگانه قرار داده شد (طرح کاملا تصادفی در سه تکرار). یک میلی لیتر از سوسپانسیون اسپور قارچ Aspergillus flavus آفلاتوکسین زا (به غلظت 106×2 اسپور در میلی لیتر) به هر یک از تشتکها اضافه و تشتکها درون ظروف پلاستیکی حاوی آب مقطر سترون (برای تامین رطوبت در حد اشباع) در انکوباتور در دمای 26 درجه سانتی گراد نگهداری گردید. 2.5, 5 و 8 روز بعد از مایه زنی, میزان درصد رشد و کلونیزاسیون قارچ در روی مغز پسته سالم و زخمی ارقام مختلف اندازه گیری شد. آفلاتوکسین تولید شده در پسته های آلوده نیز به روش BF استخراج و با استفاده از روش کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) و دانسیتومتر, میزان کمی آفلاتوکسین B1 نمونه ها محاسبه گردید. در پایان اختلاف میانگین درصد کلونیزاسیون قارچ A. flavus بر روی پسته های سالم و زخمی ارقام مختلف توسط آزمون t-student مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج بررسیهای آماری نشان دهنده معنی دار بودن اختلاف میانگین درصد کلونیزاسیون و اسپورزایی قارچ بر روی مغز پسته های سالم در مقایسه با پسته های زخمی ارقام مختلف, در سطح 1 درصد می باشد. بررسیها نشان دادن که اختلاف میزان تولید آفلاتوکسینB1  در پسته های سالم و زخمی نیز در سطح 5 درصد معنی دار است. به عبارت دیگر در پسته های سالم, پوسته می تواند به عنوان سدفیزیکوشیمیای مقاوم در برابر نفوذ قارچ به داخل مغز پسته عمل کرده و باعث کاهش رشد و اسپورزایی قارچ و تولید آفلاتوکسینB1  در مقایسه با پسته های زخمی گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محمدی مقدم، مهدی، افشاری، حسین، محمدی گل تپه، ابراهیم، حکم آبادی، حسین، و راد، سینا. (1390). بررسی میزان تاثیر پوسته مغز پسته (Testa) در کاهش رشد قارچ Aspergillus flavus آفلاتوکسین زا و تولید آفلاتوكسين B1 در مغز ارقام مختلف پسته. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 25(1)، 73-81. SID. https://sid.ir/paper/468817/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی مقدم مهدی، افشاری حسین، محمدی گل تپه ابراهیم، حکم آبادی حسین، راد سینا. بررسی میزان تاثیر پوسته مغز پسته (Testa) در کاهش رشد قارچ Aspergillus flavus آفلاتوکسین زا و تولید آفلاتوكسين B1 در مغز ارقام مختلف پسته. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1390؛25(1):73-81. Available from: https://sid.ir/paper/468817/fa

    IEEE: کپی

    مهدی محمدی مقدم، حسین افشاری، ابراهیم محمدی گل تپه، حسین حکم آبادی، و سینا راد، “بررسی میزان تاثیر پوسته مغز پسته (Testa) در کاهش رشد قارچ Aspergillus flavus آفلاتوکسین زا و تولید آفلاتوكسين B1 در مغز ارقام مختلف پسته،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 25، no. 1، pp. 73–81، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/468817/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button