مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,504
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی رژیم غذایی ماهی حلوا سفید (Pampus argenteus) در صیدگاههای عمده استان هرمزگان

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 92

چکیده

 ماهی حلوا سفید با نام علمی (Pampus argenteus) متعلق به خانواده Stromatidae از ماهیان با ارزش اقتصادی موجود در صیدگاههای عمده آبهای استان هرمزگان می باشد. تحقیق روی تغذیه ماهی حلوا سفید در محدوده آبهای استان هرمزگان از تیرماه 1380 لغایت آبان ماه 1381 صورت پذیرفت و 853 عدد ماهی مورد بررسی قرار گرفت.تغییرات میزان محتویات معده در گروههای طولی و مراحل مختلف باروری, شاخص خالی بودن معده (CV), شاخص پری معده (FI), ترجیح غذایی (FP), شاخص معدی (GSI) و درصد فراوانی اقلام مشاهده شده برآورد گردید. دامنه تغییرات طولی ماهیان بین 62 تا 267 میلیمتر بود. از آزمون آنالیز واریانس جهت تعیین سطح معنی دار بودن اختلاف میزان تغذیه در مراحل مختلف باوری استفاده شد.پاروپایان (کوپه پودها) با میانگین 66 درصد فراوانی در محتویات معده بعنوان غذای ترجیحی این گونه محسوب می شوند.دیاتومه ها بخصوص جنسهای Oscillatoria, Navicula, Nitzschia از جلبکهای سبز - آبی و نرمتنان با میزان بیش از 10 درصد بعنوان غذای ماهی حلوا سفید محسوب شدند.تغییرات شاخص معدی (GaSI) بطور ماهانه محاسبه شد و بالاترین میزان (4.5) را در بهمن ماه نشان داد. همچنین شاخص تهی بودن معده (CV) برابر با 14.49 بدست آمد که نشاندهنده پرخوربودن این ماهی می باشد.رابطه بین محتویات معده با مراحل باروری در جنس ماده نشان داد که میزان تغذیه تا مرحله اوج بلوغ افزایش داشت ولی در زمان رسیدگی تخمکها از میزان تغذیه کاسته شده است.مطالعه رژیم غذایی ماهی حلوا سفید حاکی از درصد تغذیه جانوری بالاتر نسبت به تغذیه گیاهی بود. اقلام غذایی جانوری شامل: سخت پوستان, نرمتنان, پروتوزا, کرم نماتود, روتیفر و اقلام گیاهی شامل دیاتومه ها (باسیلاریوفیسه ها), دینوفیسه ها و سیانوفیسه ها بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سراجی، فرشته، زرشناس، غلامعباس، و دهقانی، رضا. (1386). بررسی رژیم غذایی ماهی حلوا سفید (Pampus argenteus) در صیدگاههای عمده استان هرمزگان. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 16(2)، 85-92. SID. https://sid.ir/paper/4769/fa

    Vancouver: کپی

    سراجی فرشته، زرشناس غلامعباس، دهقانی رضا. بررسی رژیم غذایی ماهی حلوا سفید (Pampus argenteus) در صیدگاههای عمده استان هرمزگان. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1386؛16(2):85-92. Available from: https://sid.ir/paper/4769/fa

    IEEE: کپی

    فرشته سراجی، غلامعباس زرشناس، و رضا دهقانی، “بررسی رژیم غذایی ماهی حلوا سفید (Pampus argenteus) در صیدگاههای عمده استان هرمزگان،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 16، no. 2، pp. 85–92، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4769/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا