مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

950
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سازگاری سرمایی و سرماسختی سریع روی تحمل سرما و ترکیبات ضد یخ در شته معمولی گندم، (Schizaphis graminum (Hemiptera: Aphididae

صفحات

 صفحه شروع 193 | صفحه پایان 205

چکیده

 حشرات بقای خود را در دماهای زیر صفر با قرار گرفتن به مدت طولانی یا کوتاه در دماهای پایین اما غیرکشنده افزایش می دهند که به ترتیب سازگاری سرمایی (ACC) و سرماسختی سریع (RCH) نامیده می شود. در این تحقیق اثر کاهش تدریجی یا سریع دما روی تحمل به سرما در افراد بالغ شته معمولی گندم, (Rondani) Schizaphis graminumمورد بررسی قرار گرفت. LT50 (دمایی که موجب مرگ و میر 50 درصد افراد جمعیت می شود) با قرار گرفتن در دمای 10 درجه سلسیوس به مدت یک هفته اختلاف معنی داری با شاهد (افراد پرورش یافته در دمای 20 درجه سلسیوس) نشان داد. علاوه بر سازگاری تدریجی, افراد بالغ شته S. graminum سرماسختی سریع نیز نشان دادند, زمانی که شته های پرورش یافته در دمای 20 درجه سلسیوس به طور مستقیم در معرض دماهای زیر صفر به مدت دو ساعت قرار گرفتند LT80 (دمای 80 درصد مرگ و میر) برابر با 11.6- درجه سلسیوس به دست آمد. اما قرار گرفتن در دمای صفر به مدت پنج ساعت قبل از انتقال به دمای 11.6- درجه سلسیوس منجر به ایجاد بیشینه سرماسختی سریع شد, به این معنی که بقا به بیشترین مقدار (73 درصد) رسید. همچنین RCH در اثر سرمادهی افراد بالغ با نرخ های کاهش دمایی متفاوت ایجاد شد. به طوری که بیشترین میزان بقا در اثر سرمادهی بانرخ 0.05oC/min به دست آمد. افزایش قندها و پلی ال ها یکی از عوامل موثردر ACC و RCH می باشند. در این مطالعه ترهالوز و گلوکز در ACC و RCH به میزان قابل توجهی افزایش یافتند که نقش این ترکیبات در افزایش تحمل به سرما در شته S. graminum را نشان می دهد.متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد, لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی، فاطمه، محرمی پور، سعید، و میکانی، اعظم. (1396). اثر سازگاری سرمایی و سرماسختی سریع روی تحمل سرما و ترکیبات ضد یخ در شته معمولی گندم, (Schizaphis graminum (Hemiptera: Aphididae. نامه انجمن حشره شناسی ایران، 37(2 )، 193-205. SID. https://sid.ir/paper/47810/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی فاطمه، محرمی پور سعید، میکانی اعظم. اثر سازگاری سرمایی و سرماسختی سریع روی تحمل سرما و ترکیبات ضد یخ در شته معمولی گندم, (Schizaphis graminum (Hemiptera: Aphididae. نامه انجمن حشره شناسی ایران[Internet]. 1396؛37(2 ):193-205. Available from: https://sid.ir/paper/47810/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه سعیدی، سعید محرمی پور، و اعظم میکانی، “اثر سازگاری سرمایی و سرماسختی سریع روی تحمل سرما و ترکیبات ضد یخ در شته معمولی گندم, (Schizaphis graminum (Hemiptera: Aphididae،” نامه انجمن حشره شناسی ایران، vol. 37، no. 2 ، pp. 193–205، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/47810/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button