مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

968
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

643
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات فصلی نقطه انجماد و تحمل به سرما در لاروهای بید چغندر قند (Scrobipalpa ocellatella (Lepidoptera: Gelechiidae در کرج

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 73

چکیده

 بخشی از جمعیت بید چغندر قند Scrobipalpa ocellatella (Boyd) زمستان های سخت را به صورت لارو در بقایای چغندر و سایر پناهگاه های مناسب سپری می کند. به منظور مطالعه توانایی زمستان گذرانی این حشره, لاروهای سن آخر به صورت ماهیانه از شهریور تا اسفند 1390 جمع آوری شدند. تغییرات فصلی در شاخص های سرماسختی (نقطه انجماد و دمای حداقل کشنده) بید چغندر قند مورد مطالعه قرار گرفت. میانگین نقطه انجماد لاروهای بید چغندر قند جمع آوری شده از مزرعه بین 0.99±15- تا 0.92±17.8- درجه سلسیوس در نوسان بود. به علاوه حدود 50 درصد از لاروهای جمع آوری شده در مهر ماه پس از 24 ساعت قرار گرفتن در دمای 12- درجه سلسیوس تلف شدند, این شاخص به تدریج کاهش یافته و در بهمن ماه به صفر رسید. دمای حداقل کشنده برای 50 درصد افراد از 13.2- درجه سلسیوس در مهر ماه به 16.4- درجه سلسیوس در بهمن رسید. در تمام طول زمستان نقطه انجماد لاروهای زمستان گذران در ماه های مختلف اختلاف معنی داری با هم نشان ندادند. این درحالی است که هم زمان با کاهش تدریجی دمای هوا, تحمل بید چغندر قند نسبت به سرما افزایش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گنجی، زهرا، و محرمی پور، سعید. (1394). تغییرات فصلی نقطه انجماد و تحمل به سرما در لاروهای بید چغندر قند (Scrobipalpa ocellatella (Lepidoptera: Gelechiidae در کرج. نامه انجمن حشره شناسی ایران، 35(2)، 63-73. SID. https://sid.ir/paper/47891/fa

    Vancouver: کپی

    گنجی زهرا، محرمی پور سعید. تغییرات فصلی نقطه انجماد و تحمل به سرما در لاروهای بید چغندر قند (Scrobipalpa ocellatella (Lepidoptera: Gelechiidae در کرج. نامه انجمن حشره شناسی ایران[Internet]. 1394؛35(2):63-73. Available from: https://sid.ir/paper/47891/fa

    IEEE: کپی

    زهرا گنجی، و سعید محرمی پور، “تغییرات فصلی نقطه انجماد و تحمل به سرما در لاروهای بید چغندر قند (Scrobipalpa ocellatella (Lepidoptera: Gelechiidae در کرج،” نامه انجمن حشره شناسی ایران، vol. 35، no. 2، pp. 63–73، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/47891/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button