مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,090
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

756
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر چند عصاره گیاهی در کنترل بیماری سفیدک پودری خیار (مقاله کوتاه)

صفحات

 صفحه شروع 433 | صفحه پایان 437

چکیده

 استفاده از ترکیبات طبیعی گیاهان برای کنترل بیماری ها, به دلیل مزایایی که بر ترکیبات شیمیایی سنتزی دارند, مورد توجه و تحقیق قرار گرفته است. در این پژوهش تاثیر پنج عصاره گیاهی شامل عصاره برگ اسفناج, چغندر, ترب, شلغم و فلفل در پیشگیری و درمان بیماری سفیدک پودری خیار در آزمایشات گلخانه ای بررسی شده است. بدین منظور عصاره آبی, استونی یا متانولی هر گیاه با غلظت های 1% و 5%, یک روز قبل یا یک روز بعد از تلقیح بیمارگر روی بوته ها استفاده شد و سپس شدت بیماری بر اساس تعداد لکه ها روی برگ ده روز پس از تلقیح محاسبه گردید. هم چنین میزان تاثیر عصاره ها در کنترل بیماری, با اثر قارچکش پنکونازول و عصاره گیاه Reynoutria sachalinensis ((Rs, که کاربرد تجاری در کنترل بیماری دارند, مقایسه گردید. نتایج نشان داد که کلیه این عصاره ها وقتی با فاصله یک روز از تلقیح بیمارگر روی بوته به کار رفتند, شدت بیماری را کاهش دادند, گرچه میزان تاثیر آنها متفاوت بود. عصاره استونی 5% فلفل و چغندر و عصاره متانولی 5% اسفناج و شلغم, در مقایسه با عصاره Rs, تاثیر نسبی در جلوگیری از آلودگی داشتند. از طرف دیگر, عصاره متانولی 5% شلغم, بیشترین تاثیر را در درمان بیماری داشت و به اندازه قارچکش پنکونازول در درمان بیماری موثر بود. هم چنین آزمایش نشان داد که 24 ساعت قبل از تلقیح, بهترین زمان کاربرد عصاره های اسفناج و Rs, برای کنترل بیماری است و کاربرد عصاره های فلفل و شلغم, 24 ساعت پس از تلقیح در کنترل بیماری موثرتر است. لذا درجه تاثیر عصاره ها, تحت تاثیر زمان کاربرد, غلظت و نوع حلال قرار می گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیروس، اعظم، جمالی زواره، عبدالحسین، و فدایی تهرانی، علی اکبر. (1391). بررسی اثر چند عصاره گیاهی در کنترل بیماری سفیدک پودری خیار (مقاله کوتاه). بیماریهای گیاهی، 48(3 (پیاپی 191))، 433-437. SID. https://sid.ir/paper/48078/fa

    Vancouver: کپی

    سیروس اعظم، جمالی زواره عبدالحسین، فدایی تهرانی علی اکبر. بررسی اثر چند عصاره گیاهی در کنترل بیماری سفیدک پودری خیار (مقاله کوتاه). بیماریهای گیاهی[Internet]. 1391؛48(3 (پیاپی 191)):433-437. Available from: https://sid.ir/paper/48078/fa

    IEEE: کپی

    اعظم سیروس، عبدالحسین جمالی زواره، و علی اکبر فدایی تهرانی، “بررسی اثر چند عصاره گیاهی در کنترل بیماری سفیدک پودری خیار (مقاله کوتاه)،” بیماریهای گیاهی، vol. 48، no. 3 (پیاپی 191)، pp. 433–437، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48078/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button