مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,768
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

761
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین مناسبترین درصد غذا دهی در پرورش گوشتی بچه فیل ماهی (Huso huso) در حوضچه‏ های فایبرگلاس

صفحات

 صفحه شروع 165 | صفحه پایان 180

چکیده

 به منظور ارزیابی اثر میزان غذا دهی بر عملکرد روند رشد, ضریب تبدیل غذایی, شاخص رشد ویژه, کارایی غذا و شاخص قیمت بچه فیل ماهیان پرورشی (Huso huso), آزمایش رشدی در دو مرحله مطالعاتی در قالب طرح آماری کاملا تصادفی متعادل در حوضچه‏ های فایبرگلاس (2×2×0.53 سانتیمتر) در شرایط یکسان پرورشی (جیره غذایی, اکسیژن محلول, نور, شدت جریان آب, تراکم کشت و دفعات غذا دهی) طراحی و انجام شد. در مرحله اول 180 عدد بچه فیل ماهی با وزن متوسط   867.86±17.42گرم به مدت 100 روز در چهار تیمار و سه تکرار با درصدهای مختلف غذا دهی (1, 2, 3 و 4 درصد براساس وزن توده زنده), در مرحله دوم نیز چهار تیمار با سه تکرار (با تعداد 84 عدد فیل ماهی با وزن متوسط 2096.1±35.6 گرم) در نظر گرفته شد که با درصدهای مختلف 0.75, 1.5, 2.5 و 3 درصد وزن توده زنده به مدت 125 روز تغذیه شدند. در طول دوره پرورش درجه حرارت آب بترتیب 25.52±1.78 و 14.82±0.48 درجه سانتیگراد و اکسیژن محلول 7.6±0.3 و 7.9±0.18میلی گرم در لیتر در نوسان بود. ماهیان چهار بار در روز با استفاده از جیره رشد شامل, 40 درصد  پروتئین, 13 درصد چربی و 9.9 درصد خاکستر غذا دهی شدند. در تمام تیمارها ماهیان به سرعت رشد نموده و استفاده کارآمدی از جیره‏ ها داشتند, اما تاثیر تعدادی از تیمارها (درصدهای مختلف غذا دهی) بر روند رشد و نمو مشاهده گردید. بررسی مقادیر درصد افزایش وزن بدن, شاخص رشد ویژه, ضریب تبدیل غذا, کارایی غذا و شاخص قیمت در مطالعه فوق (در هر دو مرحله) در طول دوره پرورش دلیل واضحی برای عملکرد رشد مناسبتر در درصدهای غذا دهی پایین تر بود (0.05>P). بطوریکه افزایش درصد غذا دهی با میزان مصرف غذا (D.F.C) رابطه مستقیم و با مقادیر کارآیی غذا, ضریب تبدیل غذایی, شاخص رشد ویژه و شاخص قیمت رابطه معکوس را نشان داد (0.05>P). همچنین مشخص گردید در مرحله یک, تیمار 2 درصد غذا دهی با مصرف 1.92 واحد غذا, یک واحد گوشت و در مرحله دوم تیمار 0.75 درصد غذا دهی با مصرف 1.82 واحد غذا, یک واحد گوشت تولید نموده ‏اند, همچنین مشخص گردید در هر دو مرحله به رغم افزایش هزینه تولید غذا در تیمارهای غذا دهی بالاتر به میزان بیش از 50 درصد, هیچگونه اختلاف معنی‏ داری در روند رشد مشاهده نگردید. می توان اذعان نمود حد مطلوب درصد غذا دهی برای ماهیان 850 تا 1900 گرمی به میزان دو درصد و برای ماهیان 2050 تا 3300 گرمی, حداکثر تا 1 درصد وزن بدن (با توجه به دمای آب) می‏ باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محسنی، محمود، بهمنی، محمود، پورکاظمی، محمد، پورعلی فشتمی، حمیدرضا، و ارشد، عما. (1384). تعیین مناسبترین درصد غذا دهی در پرورش گوشتی بچه فیل‌ ماهی (Huso huso) در حوضچه‏ های فایبرگلاس. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 14(4)، 165-180. SID. https://sid.ir/paper/4814/fa

    Vancouver: کپی

    محسنی محمود، بهمنی محمود، پورکاظمی محمد، پورعلی فشتمی حمیدرضا، ارشد عما. تعیین مناسبترین درصد غذا دهی در پرورش گوشتی بچه فیل‌ ماهی (Huso huso) در حوضچه‏ های فایبرگلاس. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1384؛14(4):165-180. Available from: https://sid.ir/paper/4814/fa

    IEEE: کپی

    محمود محسنی، محمود بهمنی، محمد پورکاظمی، حمیدرضا پورعلی فشتمی، و عما ارشد، “تعیین مناسبترین درصد غذا دهی در پرورش گوشتی بچه فیل‌ ماهی (Huso huso) در حوضچه‏ های فایبرگلاس،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 14، no. 4، pp. 165–180، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4814/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا